ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 7:17:45π.μ.

banner468x60

03
Μαΐου

Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμου - Μάρω Φιλίππου

Δύο αυθεντικά κείμενα αποτελούν την έμπνευση, τον καμβά και την πρώτη ύλη της Αιγυπτιώτισσας συγγραφέα Μάρως Φιλίππου:

marw thalasaτα γράμματα που έγραφε σχεδόν κάθε μέρα, σαν σε αυτοσχέδιο ημερολόγιο, ο συγγραφέας και ποιητής Ντίνος Βλαχογιάννης στη γυναίκα και στην κόρη του, και η παρορμητική, ειλικρινής και λεπτομερής καταγραφή του Παύλου Μαλουκάτου. Στα δικά τους χνάρια, με τα δικά τους λόγια, η συγγραφέας επιχειρεί να μυήσει τον αναγνώστη στα γεγονότα και την ατμόσφαιρα της εποχής, μέσα από μια ψύχραιμη μα σπαρακτική αφήγηση.


Βιογραφία συγγραφέα: Φιλίππου Μάρω

Η Μάρω Σωτηροπούλου - Φιλίππου γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Σπούδασε μουσική στην Αλεξάνδρεια και στην Αθήνα. Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, δίδαξε για πολλά χρόνια πιάνο και θεωρητικά της μουσικής.

 

Ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική αγωγή της νηπιακής ηλικίας, διοργάνωσε μουσικές ακροάσεις, καθώς και πολλές μαθητικές συναυλίες με συγκεκριμένη θεματολογία. Εγκαινίασε τη συγγραφική της δραστηριότητα στη δεκαετία του '50 αρθρογραφώντας για λογοτεχνικά και πολιτιστικά κυρίως θέματα, σε ελληνικές και σε γαλλικές εφημερίδες και σε περιοδικά της Αλεξάνδρειας και της Αθήνας. Από το 1990 ασχολείται αποκλειστικά με την επιμέλεια κειμένων και με τη μετάφραση.

 

Έχει μεταφράσει βιβιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα, δοκίμια, λεξικό της μουσικής, κ.ά.

Διαβάστηκε 91 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα