ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:12:13μ.μ.
11
Ιανουαρίου

Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού - Δήμητρα Καπελούζου

Στα Κοτύωρα του Πόντου η ειρηνική ζωή των Ρωμιών έμελλε ν' αλλάξει δραματικά εξαιτίας των συγκλονιστικών γεγονότων που τους ξερίζωσαν τελικά από τη γη τους.

ston anemostrobilo toy kserizomoy 9786185215163 200 1211015Μέσα σ' αυτόν τον ανεμοστρόβιλο της συμφοράς και των κινδύνων, ένας νέος δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή και τα όνειρά του. Το λιμάνι των ελπίδων του γίνεται η Ελλάδα. Αλλά ο δρόμος ώς εκεί δεν είναι εύκολος.

 

Παίρνοντας σαν βάση τ’ απομνημονεύματα του Σάββα Καταρτζή και δημιουργώντας μια πρωτότυπη μυθιστορηματική απόδοση, ακολουθώντας παράλληλα βήμα προς βήμα τα ιστορικά γεγονότα, η συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη με το βιβλίο αυτό μια συναρπαστική αφήγηση, μια ζωντανή περιήγηση στον Πόντο και σε περιοχές της τότε νεοσύστατης Σοβιετικής Ένωσης και ταυτόχρονα μια συνεπή ιστορική εικόνα της ταραγμένης εκείνης εποχής.


Βιογραφία συγγραφέα: Καπελούζου Δήμητρα

Η Δήμητρα Βασιλάκη-Καπελούζου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Εργάστηκε ως δασκάλα και ασχολήθηκε με μεταφράσεις βιβλίων, από τα οποία γνωστότερα έγιναν τα όρια ζωής" και "Στο παλάτι του Βασιλιά". Το βιβλίο της "Στο καλύβι του Αριά" γνώρισε επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά ποιήματα και διηγήματα. Τώρα ζει με τον σύζυγό της στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Έχει δυο κόρες και τρία εγγονάκια.

Διαβάστηκε 234 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα