ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:52:05μ.μ.
26
Μαΐου

Από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθά Τα ερωτικά του ’21, τόμος Δεύτερος, με πρόλογο του ιστορικού Βασίλη Λάζαρη.

erwtikaΟι σελίδες του βιβλίου ταξιδεύουν τους αναγνώστες στα πολεμικά αλλά και ρομαντικά εκείνα χρόνια, που οι πρωταγωνιστές τους χάραξαν τις μνήμες, τις συνειδήσεις και τις ψυχές όλων μας. Μέσα στο βιβλίο του Κυριάκου Σκιαθά παρελαύνει ένα πλήθος μορφών, που οι έρωτές τους είχαν καλύψει ένα κομμάτι της ζωής τους, η οποία ήταν γενικότερα γεμάτη με ίντριγκες, με προδοσίες, με ηρωισμούς ή με προσωπικές ακόμη και αιματηρές θυσίες.

 

Ο συγγραφέας αναδεικνύει με αναφορές στην καταγωγή και την ερωτική ζωή τις διαστάσεις της ανθρώπινης ζωής του ανασκολοπισμένου μάρτυρα Αθανάσιου Διάκου, του φλογερού Παπαφλέσσα, της «Καλλιμάρτυρος» Κυρα-Φροσύνης, του ξακουστού Δημοτσέλιου, του αγραφιώτη συναγωνιστή του Κατσαντώνη και του Καραϊσκάκη, του Θανάση Τσάκα, του Γεώργιου Βαρνακιώτη, του στρατηγού Τσόγκα, του βλογιοκομμένου σατράπη της Αιγύπτου Ιμπραήμ πασά, του ιερολοχίτη Γρηγορίου Σούτσου, του στρατηγού Γιωργάκη Κίτσου, αδερφού της Βασιλικής, της γυναίκας του Αλή πασά, και του αρχοντόπουλου της Μάνης Αναστάση Μαυρομιχάλη. Ακόμη, ο συγγραφέας «κοινωνεί» στο αναγνωστικό κοινό τις ερωτικές αντιζηλίες των Νοταράδων της Κορίνθου, τα παραστρατήματα του Κεφαλλονίτη Ανδρέα Μεταξά και τον αγώνα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού ν’ αποβάλλει από πάνω του τη «ρετσινιά» του νοθογέννητου.

 

Οι προσωπικότητες που αναφέρονται στο βιβλίο, των οποίων η δράση είχε αντίκτυπο στην προετοιμασία, στην πορεία ή στην κατάληξη της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης, δεν εμφανίζονται άσπιλες, αλλά προβάλλονται στις πραγματικές διαστάσεις τους. Το γεγονός αυτό προσδίδει στην προσφορά τους περισσότερο μεγαλείο.

 

Ο Κυριάκος Σκιαθάς στο δεύτερο βιβλίο του «των ερωτικών του ’21», όπως άλλωστε και στο πρώτο, αποσκοπεί στην πιο εύληπτη αφομοίωση της ιστορικής γνώσης για τη συγκεκριμένη εποχή και στην αποτύπωση της ιστορικής αλήθειας.

Διαβάστηκε 454 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα