ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 4:01:51μ.μ.
21
Νοεμβρίου

«Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει» : Χριστουγεννιάτικη ιστορία της Στέλλας Τζίβα από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φύλλο, ένα Φυλλαράκι, που δεν ξεχώριζε από τα αδέρφια του που κρεμόταν από τα κλαδιά ενός μεγάλου γέρικου δέντρου.

Ένα Φυλλαράκι που είχε μεγάλα σχέδια: ονειρευόταν πως μια μέρα θα ταξίδευε και θα γνώριζε ολόκληρο τον κόσμο! Και η μέρα αυτή έφτασε! Κι εκείνο, παρ’ όλους τους δισταγμούς και τους φόβους του, ρίχτηκε με λαχτάρα σ΄ αυτούς τους νέους κόσμους. Άραγε συνάντησε όσα ονειρεύτηκε; Τί του χάρισε αυτό το ταξίδι, αυτή η νέα ζωή;

 

Όλοι είμαστε Φυλλαράκια κρεμασμένα στο γέρικο δέντρο της ζωής με όνειρα και επιθυμίες. Όμως, πόσοι διαθέτουμε τη δύναμη ψυχής να αποκοπούμε από τον παλιό μας μαραμένο εαυτό, την παλιά μας ζωή και να τολμήσουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα; Το Φυλλαράκι τα κατάφερε κι έγινε ο θριαμβευτής της ζωής!


Το Φυλλαράκι μάς στέλνει το μήνυμα της αγάπης. Γιατί μόνο με την αγάπη ολοκληρώνεται ο άνθρωπος, αποκτά νέα ζωή, γίνεται φρέσκος και γεμίζει χαρά και ευτυχία. Όποιος καταφέρει να έχει μέσα του αγάπη τότε η κάθε μέρα είναι γι’ αυτόν Χριστούγεννα!


Το Φυλλαράκι δίνει σε μικρούς και μεγάλους τη δύναμη που χρειάζονται για να στηρίξουν τα όνειρά τους και να μην τα προδώσουν ποτέ!


Το βιβλίο περιλαμβάνει και τη θεατρική διασκευή της ιστορίας, σε συνεργασία με την ταλαντούχα συγγραφέα Άννα Αθανασιάδου. Επίσης, περιέχει και παρτιτούρες με τραγούδια για να τραγουδηθούν από τα παιδιά, αφενός πλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους και αφετέρου να γνωρίσουν πως τραγούδια και κείμενο δένονται αρμονικά μεταξύ τους και αποτελούν μία ενότητα.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


ISBN:978-960-615-415-7
Σελίδες:45
Εκδόσεις: ΑΡΜΟΣ
Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα.
210-33.04.196
www.armosbooks.gr

 

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΤΖΙΒΑ

 

Η Στέλλα Τζίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια πιάνου, νηπιαγωγός και συγγραφέας.


Συγγραφικό έργο:


• «Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο», ένα εγχειρίδιο για τα παιδιά που μαθαίνουν πιάνο,
• «Ο Λύκος και τα 100 μουσικά παιχνίδια», 100 μουσικές ασκήσεις βασισμένες στη θεωρία της μουσικής,
• «15 Μουσικές Εικόνες Από Ένα Καλοκαίρι», μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια,
• «15 Μουσικές Εικόνες Από Ένα Καλοκαίρι», μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο με ένθετο cd,
• «Οι μελωδίες της ψυχής μας», συλλογή με κάλαντα, χριστουγεννιάτικα, πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους με συνοδείες,
• «Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει», χριστουγεννιάτικη ιστορία με θεατρική διασκευή και παρτιτούρες,
• «Ariadne» και «Ασήμι και χρυσόσκονη», μουσικά albums.

 

 


Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου, Πηγή Λυκούδη, Νίκο Πλατύραχο κ.ά.
Υπήρξε συντάκτρια στα ηλεκτρονικά περιοδικά culturenow, ΗΧΟΔΙΑΣΤΑΣΙΣ magazine και συνεργάτης στο περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού.

Διαβάστηκε 34 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα