ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 - 4:05:18μ.μ.

banner468x60

24
Απριλίου

Το σπίτι του ζωγράφου στη Σίφνο - Christian Brechneff & Tim Lovejoy

Στο "Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο" ο Κρίστιαν Μπρέσνεφ μας παρουσιάζει κωμικές και συγκινητικές αναμνήσεις για τη σχέση του με τη Σίφνο και την αγάπη του για τους αξέχαστους συγχωριανούς του και το σπίτι που αγόρασε στα Εξάμπελα.

9786188193222-1000-1160708Ένας νέος ζωγράφος, εικοσιενός ετών, που έψαχνε για έμπνευση κι ένα ήρεμο τόπο για να δουλέψει, ερωτεύτηκε τη Σίφνο που του πρόσφερε ένα καταφύγιο από την πολύπλοκη ζωή του. Αφηγείται την ιστορία του χωριού και του νησιού για πάνω από τριάντα χρόνια, από τότε που δεν υπήρχαν καν δρόμοι, μέχρι την έλευση της σύγχρονης εποχής με τους τουρίστες, τα ταχύπλοα σκάφη και το ευρώ. Συγχρόνως είναι και το τέλος αυτής της ερωτικής ιστορίας -- πώς άλλαξε το νησί και πώς άλλαξε κι ο ίδιος: πώς είχε ξεπεράσει τη Σίφνο και πώς δεν μπορούσε πια να εξελιχτεί εκεί. Το "Σπίτι του ζωγράφου στη Σίφνο" υμνεί ένα τόπο και αποτελεί ένα ειλικρινή απολογισμό αυτογνωσίας. Μέσα από τις σελίδες του, ο άπειρος Μπρέσνεφ γεμάτος ανησυχίες ωριμάζει, δένεται στενά με τη νησιωτική ζωή και ζωγραφίζοντάς την, χρόνο με το χρόνο, βρίσκει τον εαυτό του και ένα τόπο όπου νιώθει σαν στο σπίτι του.


Βιογραφία συγγραφέα: Brechneff Christian

Ο Κρίστιαν Μπρέσνεφ γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό το 1950 και σπούδασε στην Ελβετία και την Αμερική. Πήρε το master του το 1975 από τo Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει κάνει εκθέσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, ενώ έργα του βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας. Ε

 

ίναι κάτοχος πολλών βραβείων, ενώ έχει γράψει και το "Homage: Encounters with the East", ένα βιβλίο με ταξιδιωτικά σχέδια (έκδοση του 2007).

 

Σήμερα ζει και εργάζεται στο Κονέτικατ των ΗΠΑ. www.christianbrechneff.com

Διαβάστηκε 177 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα