Ο Βρετανός συγγραφέας Ντέιβιντ Νίκολς επιστρέφει με το νέο του βιβλίο Εμείς (εκδ. Μίνωας), μια υπέροχη αλλά και συγκινητική ιστορία αγάπης και επισκέπτεται το Public Συντάγματος σε μια ξεχωριστή βραδιά, στις 12 Μαρτίου στις 19.00!
Ο «συγγραφέας που έκανε το έθνος να κλάψει», όπως τον χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα The Observer ίσως αποκαλύψει στο αθηναϊκό κοινό το μυστικό της επιτυχίας του, δεδομένου ότι και το πρώτο του βιβλίο, πέραν της μεγάλης του εμπορικής αποδοχής, μεταφέρθηκε επίσης στον κινηματογράφο με τον τίτλο «Ο Πρωτάρης της Χρονιάς». Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας του; Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, και τη μεταφράστρια του βιβλίου του, Έφη Φρυδά. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Τσόλκα.
Είναι ένας συγγραφέας εξαιρετικά δημοφιλής στην Κούβα, ο οποίος συνδυάζει την εμπορική επιτυχία των αστυνομικών μυθιστορημάτων του με την εκτίμηση των κριτικών ενώ έχει τιμηθεί με πληθώρα βραβείων, ανάμεσα τους το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κούβας το 2012. Ο Κουβανός Λεονάρδο Παδούρα επισκέπτεται την Ελλάδα και το Public Συντάγματος στις 17 Μαρτίου στις 21.00 φέρνοντας στις αποσκευές του το νέο του βιβλίο Αιρετικοί (μετάφραση Κώστας Αθανασίου, Εκδόσεις Καστανιώτη) με πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά τον αστυνομικό Μάριο Κόντε.
«Είναι ένα βιβλίο για την επιθυμία του ανθρώπου να είναι ελεύθερος, για την αντίδρασή του απέναντι στον φανατισμό». Mε αυτά τα λόγια ο πλέον διεθνώς αναγνωρίσιμος και αγαπητός σύγχρονος συγγραφέας της Κούβας, ο Λεονάρδο Παδούρα, περιέγρaψε το νέο του μυθιστόρημα, που φέρει τον τίτλο «Οι Αιρετικοί».
Σε τούτη τη νέα περιπέτεια του έμπειρου πρώην αστυνομικού, Μάριο Κόντε, το ταξίδι στον χώρο και το χρόνο αποδεικνύεται μακρύ. Ξεκινάει από την Ολλανδία την εποχή του Ρέμπραντ, και φτάνει στη σύγχρονη Κούβα, έχοντας στο μεταξύ σταθεί και στους διωγμούς των Εβραίων από τους Ναζί. Θα τα καταφέρει ο Μάριο Κόντε να ξετυλίξει το κουβάρι και ανάμεσα σε άλλα να αξιοποιήσει ως στοιχείο έναν πίνακα –πιθανόν έργο του Ρέμπραντ – που ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια σε δημοπρασία στο Λονδίνο; Και πως μπορεί να συνδέεται η αναζήτηση της ελευθερίας στην τέχνη με την πολιτική, και οι διωγμοί των Εβραίων στην Ευρώπη του 20ου αι. με ένα σκοτεινό μυστήριο της Κούβας του 21ου αιώνα.