ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 1:59:18π.μ.

banner468x60

09
Μαρτίου

«Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης» της Τέρψας Αγαθοκλέους-Παπακώστα στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Γερμανός σας προσκαλούν, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος

της Τέρψας Αγαθοκλέους-Παπακώστα «Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης».

 

«Λίγες μέρες πριν από την τουρκική εισβολή στην Κερύνεια, ο Ανδρέας και η Ανδριάνα επισφραγίζουν τον έρωτα τους με τα δεσμά του γάμου. Ο Ανδρέας φεύγει για τον πόλεμο και η Ανδριάνα με τους δικούς της βρίσκονται στο θείο της στο Κίτι, ο οποίος τους φιλοξενεί. Η Ανδριάνα αποκρύπτει από τον σύζυγό της ότι είναι έγκυος, για να είναι ανεπηρέαστος στο έργο του. Μόνο η μητέρα της γνώριζε το μυστικό της. Όταν έφθασε ο καιρός, η Ανδριάνα φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Άδωνη. Ο πατέρας του Άδωνη εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Μετά από είκοσι και πλέον έτη, ανακαλύπτουν ότι ο Ανδρέας βρίσκεται στις φυλακές στα Άδανα και ότι έχει χάσει τα λογικά του από τα βάρβαρα βασανιστήρια των Τούρκων. Με τη βοήθεια κάποιων φίλων της Ανδριάνας, μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική, στην Κωνσταντινούπολη. Μόλις παρουσίασε κάποια βελτίωση, το «σκάει» από την κλινική και φεύγει για τη Σμύρνη, προσπαθώντας να βρει τρόπο να φθάσει στην Κύπρο. Στη Σμύρνη τον ανακαλύπτουν οι δικοί του και μαζί με τον Άδωνη επιστρέφουν ευτυχισμένοι στο Λονδίνο, με την απώτερη σκέψη να βρεθούν κάποτε στην αγαπημένη Αδούλωτη Κερύνεια τους».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Λήδα Κλεάνθους-Καπράνου ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν
η Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα, η Νατάσα Θωμά και η Αφροδίτη Τζιοβάρα

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Θωμά.

 


Η Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα γεννήθηκε στην Κύπρο το 1944. Είναι εκπαιδευτικός και ζει και εργάζεται στην Άρτα. Σπούδασε στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στον Καναδά. Έλαβε μέρος στον Απελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955-59 εναντίον των Άγγλων κατακτητών σε ηλικία μόλις 13 ετών. Αρθρογραφεί επί μακρόν σε διάφορες εφημερίδες με μόνο στόχο την προβολή της Κύπρου και του κοινωνικοπολιτικού της προβλήματος. «Κλεισμένη βαθιά μέσα της η Κύπρος που την ακολουθεί πάντα και παντού ο νους και η καρδιά εκεί βρίσκονται», όπως αναφέρει κάποιος δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα. Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως. Ήδη στο ενεργητικό της υπάρχει ένα ακόμη, με τίτλο Αδυσώπητο μίσος από τις εκδόσεις Γερμανός.

 


Σύνδεσμος παρακολούθησης:

 

 

https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=11308

 

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ έως τρεις μήνες από τη διάγνωση, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.

 

 

9 Μαρτίου 2022

Διαβάστηκε 72 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα