ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 9:35:42π.μ.

banner468x60

 Ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Νικόλαος Αγγελής με τον Κώστα Ευαγγελάτο Ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Νικόλαος Αγγελής με τον Κώστα Ευαγγελάτο
08
Νοεμβρίου

Επιτυχημένη βιβλιοπαρουσίαση του Κώστα Ευαγγελάτου στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Έγινε με την παρουσία πολλών γνωστών εκπροσώπων της καλλιτεχνικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής

η βιβλιοπαρουσίαση της συγκεντρωτικής ποιητικής συλλογής "Εγκάρσια Ρήματα", εκ. Άνω Τέλεια, του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού της τέχνης και εικαστικού performer Κώστα Ευαγγελάτου, με ποιητικές αναγνώσεις του και θεωρητικά σχόλια, στην Αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην Πλατεία Κολωνακίου 2 στην Αθήνα.


Στα πλαίσια του 3ήμερου Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης και των εκδηλώσεων, που επιμελήθηκε η εικαστικός και εκπαιδευτικός κ. Αργυρούλα Pappas Tsiota, ο Κώστας Ευαγγελάτος συμμετείχε παράλληλα στην ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Μετάλλαξη Χρωμάτων Ψυχής", με ανέκθετη σύνθεση του από την μεγάλη ενότητα "Νεφελογραφίες / Nebulagraphics" που είχε παρουσιαστεί αναδρομικά το 2026-17, σε τιμητική έκθεση του στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών.

ACABASTAL1
Την βιβλιοπαρουσίαση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Σύνδέσμου κ. Νικόλαος Αγγελής, οποίος επεσήμανε την διαχρονική προσφορά στο πνευματικό "γίγνεσθαι" και την δημιουργική αφοσίωση του Κώστα Ευαγγελάτου στο πολυπρισματικό εκφραστικό του έργο. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύχρονη γνωριμία τους ως εταίροι, από την δεκαετία του 1990, στα σημαντικά φιλοσοφικά σεμινάρια στο Κέντρο Δικανικών Μελετών του ομ. καθηγητή της Νομικής Αθηνών Κώστα Ε. Μπέη.


Ακολούθησε η ποιητική βραδιά με απαγγελίες και βιωματικές εξομολογητικές αναφορές που συγκίνησαν έντονα το ακροατήριο. Ενδιαφέρον είχε και η διαλογική συζήτηση που επακολούθησε με βάση θέματα της σύγχρονης λογοτεχνικής και εικαστικής εκφρασης καθώς και των κοινωνικοπολιτκών συνθηκών που διαμορφώνουν τις κρίσιμες καταστάσεις του σήμερα.

 


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας και όσους τον τίμησαν με την ένθερμη συμμετοχή τους.

 

https://youtu.be/Ya2cHW2MjBc

 

 

https://youtu.be/r7LUqBTNbZM

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα