ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:55:40μ.μ.
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ και Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ και Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
11
Αυγούστου

Επιτυχημένη βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής " Έγκάρσια ρήματα" του Κώστα Ευαγγελάτου στην μωβ σκηνή του κήπου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην "ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ" του κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης η πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Ευαγγελάτου «Εγκάρσια Ρήματα - Ποιητικές Αναδρομές 1975-2020», εκδόσεις ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ, Αθήνα 2021.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της εκπροσώπου των εκδόσεων ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ Ιωάννας Μπότση και αναφορά στην αγαστή συνεργασία της ίδιας και του αδελφού της εκδότη Παναγιώτη Μπότση με τον καλλιτέχνη και ποιητή. Ακολούθησε χαιρετισμός και εμπεριστατωμένη ομιλία με βιογραφικές αναφορές και καίριες επισημάνσεις για τον Κώστα Ευαγγελάτο που διατύπωσε ο Δημήτρης Ζαβιτσάνος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

 

Για το περιεχόμενο του ποιητικού βιβλίου μίλησαν αναλυτικά, διειδυτικά και δόκιμα οι: Άννα Χ. Μαρκοπούλου, δρ. Επιστημών της Αγωγής παν/μίου Σορβόνης, με τίτλο ομιλίας: «Τα Εγκάρσια Ρήματα του Κ. Ευαγγελάτου, ένας ποιητικός απολογισμός» και ο Ηλίας Τουμασάτος, δρ. Ιστορίας της Λογοτεχνίας Ιονίου Παν/μίου, εκπαιδευτικός με τίτλο ομιλίας: «Αναδρομή στο ποιητικό σύμπαν του Κ. Ευαγγελάτου». Οι ομιλητές ενθουσίασαν το εκλεκτό ακροατήριο με την μεστή και γλαφυρή προσέγγιση τους στην ποιητική γραφή και τις πολλαπλές συγκινήσεις που διαχρονικά αντικατοπτρίζει.


Στον επίλογο της υπέροχης βραδιάς ο Κώστας Ευαγγελάτος διάβασε το επιγραμματικό του ποίημα με τον τίτλο ΕΠΟΣ και ευχαρίστησε με βαθιά συγκίνηση όλους τους συντελεστές της σημαντικής αυτής βιβλιοπαρουσίασης και όλους τους παρόντες που τον τίμησαν. Ευχαρίστησε επίσης θερμά το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την ευγενική παραχώρηση των μικροφωνικών εγκαταστάσεων.


ΕΠΟΣ


'Ασμα της εντροπίας / Ανθρώπων λίπασμα / Δολοφόνοι ψυχών / διοικούν τη γη / των τεθλασμένων τρόπων.


www.rodopicollection.blogspot.com

 

 

 

 

Διαβάστηκε 120 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα