ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:48:05π.μ.
18
Μαΐου

Η λαμπερή παρουσίαση του Μάνου Μελισσουργάκη στη ΠΕΛ

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαιου 2022 και ώρα 18.30 στη Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών η παρουσίαση των ποιητικών συλλογών, στα Φτερά της Βερενίκης (2022) και Σπειροειδείς γαλαξίες (2021), Εκδόσεις Κέδρος , του Γεν . Γραμματέα κ. Μανώλη Μελισσουργάκη.

 

Όλοι οι φίλοι ποιητές και λογοτέχνες του κ. Μελισσουργάκη είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς για να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν τους ομιλητές , το μουσικό πρόγραμμα και τις απαγγελίες.

ACABREL10

Τον συντονισμό της εκδήλωσης διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία η Ταμίας της ΠΕΛ κ. Μέμου Παρασκευή.

 

Ο κ. Τάσος Λέρτας , σκηνοθέτης , καθηγητής Πολιτικών Επιστημών , πρ. πρόεδρος της ΠΕΛ προλόγισε και εξήρε το έργο του κ. Μελισσουργάκη και την συμβολή του τόσο στα γράμματα, τις επιστήμες  και τις τέχνες , όσο και στο ΔΣ της ΠΕΛ.

 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ . Νίνα Διακοβασίλη, πρόεδρος της UNESCO ΤΛΕΕ , η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γραφής του ποιητή, στην ποιότητα των δυο ποιητικών συλλογών αλλά και στη δυναμική προσωπικότητα του ποιητή.

ACABREL12

Η κ. Αγγελική Ψακή  - Κωβαίου , ποιήτρια Πρόεδρος της ΠΕΛ , χαρούμενη με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου έδωσε έμφαση στα βασικά χαρακτηριστικά της νεότερης ποίησης και στην εκδήλωση των συναισθημάτων που αναδύονται μέσα από τα βιβλία του κ . Μελισσουργάκη.

 

Ο κ. Νίκος Βλαχάκης δρ . Φιλοσοφίας , ποιητής σύμβουλος δημόσιας διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια εξαιρετικά λεπτομερή και αναλυτική παρουσίαση των δυο ποιητικών συλλογών .

 

Στις απαγγελίες των ποιημάτων ο ηθοποιός - σκηνοθέτης κ. Λεονάρντο Θίμα καθήλωσε το κοινό, όπως και η κ. Κλέλια Χαρίση , δημοσιογράφος, ποιήτρια , διευθύντρια λόγου και τέχνης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων .

 

ACABOLEK

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΛ Κ. Ηλίας Παπακωνσταντίνου βοήθησε τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τους κ. Αρετή Κοκκίνου , συνθέτης - κιθάρα, κ. Ευριδίκη Γράψα , φλάουτο, και κ. Γιάννη Λεκόπουλο που καθήλωσε με τη φωνή του στα τραγούδια Το μικρό παιδί (Γιώργος Ζωγράφος) και Μια θάλασσα μικρή (Διονύσης Σαββόπουλος)

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ της ΠΕΛ και  πολλοί  άλλοι φίλοι των γραμμάτων μεταξύ των οποίων ο κ .Βασίλης Παπαδόπουλος, συνθέτης στιχουργός, και η κ. Μαρία Χατζηνικολάου δημοσιογράφος - δημιουργός του mcnews.gr, Ιδρυτής του Πολιτιστικού Σωματείου ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 71 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα