ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:43:14μ.μ.
Η δρ. Σοφία Μωραίτη αναλύει τα ποιήματα τησ συλλογής ΣΦΟΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ Η δρ. Σοφία Μωραίτη αναλύει τα ποιήματα τησ συλλογής ΣΦΟΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ
17
Μαΐου

Με επιτυχία παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή "Σφουμάτο και Ξίφος" του Κώστα Ευαγγελάτου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Με σημαντικές παρουσίες λογοτεχνών και καλλιτεχνών έγινε στο εντευκτήριο της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Σφουμάτο και Ξίφος", εκδόσεις "Συλλογές".

Για την έκδοση και το ποιητικό έργο του Κώστα Ευαγγελάτου μίλησε αναλυτικά και εποπτικά η δρ. Φιλοσοφίας Σοφία Μωραίτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕΛ, αναδεικνύοντας τη δομή, το αισθητικό  και το εννοιολογικό περιεχόμενο των ποιημάτων του.

 

e1

Άννυ Κόλλια, εικαστικός, Κώστας Ευαγγελάτος, εικαστικός, ποιητής, Εμμανουήλ Σανούδος και Τζωρτζίνα Σταυροπούλου στην Εθνική Εταιρία Λογοτεχνών


Στη συνέχεια ο Κώστας Ευαγγελάτος μίλησε αυθόρμητα και κατατοπιστικά για την ποιητική έμπνευση του από τα έργα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και της Αρτεμισίας Τζεντιλέσκι, που είχε την τύχη και τη δυνατότητα να μελετήσει σε αναδρομικές εκθέσεις έργων τους σε σε μεγάλα Μουσεία στο Παρίσι. Αναφέρθηκε στο πνεύμα της Αναγέννησης και των μεγάλων της επιτεύξεων της εποχής που αναβάπτισε τα αρχαία μοτίβα και καθόρισε την φυσιοκρατική οπτικοποίηση των θρησκευτικών θεμάτων (Leonardo) και στον κόσμο του ύστερου Μπαρόκ, εποχής των συναισθηματικών ακραίων εξάρσεων και της βαριάς και επιβλητικής φόρμας των συνθέσεων (Artemisia).

 

e2

Κώστας Ευαγγελάτος, Πωλίνα Γκιωνάκη, Ηθοποιός,Γιάννης Βαμβακάς, σκηνοθέτης


H γνωστή ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη, απόφοιτος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, συνεργάτιδα του Κώστα Ευαγγελάτου από το 1993 στο ART STUDIO EST, διάβασε χαρακτηριστικά ποιήματα απο τις δύο ενότητες της συλλογής "Σφουμάτο και Ξίφος" εντυπωσιάζοντας με την αισθαντική εκφορά του λόγου της το εκλεκτό ακροατήριο.

 

e3

Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη, ποιήτρια, Κώστας Ευαγγελάτος, Άννυ Κόλλια, εικαστικός


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με διευκρινιστικές απαντήσεις και επισημάνσεις, με τη συμμετοχή πολλών συγγραφέων μελών της ΕΕΕΛ και άλλων Λογοτεχνικών και Καλλιτεχνικών Εταιριών και Συλλόγων, σε ένα επικοικοδομητικό διάλογο που διήρκεσε με την ευχαρίστηση όλων επί μακρόν...Μια πράγματι σημαντική βιβλιοπαρουσίαση που αναθέρμανε την έννοια του ουσιαστικής αισθητικής συγκίνησης και επικοινωνίας.

 

sf

ΣΦΟΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΞΙΦΟΣ. Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Διαβάστηκε 587 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα