Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Σεπτεμβρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Εθνική Στρατηγική. Από την ύπαρξη στο υπάρχον" του Παύλου Χρήστου στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.00 στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου που γίνεται στο Ζάππειο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του Παύλου Χρήστου , υποπτεράρχου ε.α., Αντιπροέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας και Γενικού Γραμματέα του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου  "Εθνική Στρατηγική. Από την ύπαρξη στο υπάρχον" Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο από την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Το εκλεκτό πάνελ των ομιλητών ανέλυσε  όλες τις πτυχές της μορφωτικής αξίας του βιβλίου , καθώς και τη μακροχρόνια προσφορά του συγγραφέα σε βιβλία που αφορούν θέματα στρατηγικής, ιστορίας, στρατιωτικών θεμάτων και λογοτεχνίας.

ACAPAYLOS2

                                                                                Μαρία Χατζηνικολάου - Παύλος Χρήστου

 

Ο κ. Ευάγγελος Χωραφάς Διευθυντής GEOEUROPE.ORG  τόνισε την σπουδαιότητα της αμυντικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο και αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας και των drones στον σύγχρονο τρόπο πολέμου.

 

Ο κ. Κωσταντίνος Φίλης (Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων )μίλησε για την σημαντικότητα της άμυνας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής , για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και για τον πόλεμο ανεξαρτησίας της Τουρκίας.

 

Ο κ. Κωσταντίνος Γρίβας(Καθηγητής Γεωπολιτικής Σχολής Ευελπίδων) εστίασε στην αποτελεσματικότητα της στρατιγικής στο χώρο της στρατιωτικής επιστήμης. 

 

ACAPAYLOS4

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογραφος - αρχαιολόγος κ. Αυγουστίνα Κοκκίνου.

 

Τον συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, βουλευτές, συγγραφείς ,λογοτέχνες και η δημοσιογράφος - δημιουργός του mcnews.gr , Ιδρυτής και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ κ. Μαρία Χατζηνικολάου.

 

 

ACAPAYLOS3

                                                         Η  Μαρία Χατζηνικολάου με τον αντιπτέραρχο κ. Σπύρο Καββούρη

 

Κλείνοντας την παρουσίαση ο συγγραφέας εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα τις εκδόσεις "ΟΤΑΝ" που επιμελήθηκαν το νέο του βιβλίο.

 

 

 

Ποιος είναι ο συγγραφέας

 

 

Ο συγγραφέας Παύλος Χρήστου γεννήθηκε στα Καμάρια Ευβοίας, αποφοίτησε από την Σχολή Ικάρων και έχει σπουδές στην Αεροπορική Επιστήμη, στη Στατιστική, στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό, στα Ποιοτικά Πρότυπα Διοίκησης και Οργάνωσης, στον Προγραμματισμό, την Εναέρια Κυκλοφορία, τη Διαχείριση Εναέριου Χώρου, στις Στρατηγικές Σπουδές και Διεθνείς Σχέσεις, σε θέματα Εκπαίδευσης – Τυποποίησης και σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων.

 

Έχει διατελέσει εθνικός αντιπρόσωπος στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, North Atlantic Ttreaty Organization, Ευρωπαϊκή Ένωση, EUROCONTROL, Οργανισμό Ην. Εθνών, International Civil Aviation Organization, Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και σε διεθνείς πολιτικοστρατιωτικές διασκέψεις.

 

Διατελεί Αντιπρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, Γεν. Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων της Κριμαίας.

 

 

 

Διαβάστηκε 280 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)