ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:42:58π.μ.
10
Μαρτίου

"Ο ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση του βιβλίου του Ουίλλιαμ Μάλλινσον, με τίτλο «Ο ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Η διπλωματία στην ανατολική Μεσόγειο», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Εστίας, σε μετάφραση Χαράλαμπου Τσιτσόπουλου.


«Μπορεί ο Χένρι Κίσιντζερ να θεωρηθεί σοβαρή πολιτική προσωπικότητα που άλλαξε τον ρου των σχέσεων μεταξύ κρατών; Ή υπήρξε κυρίως ένας μιμητής αυτών τους οποίους θαύμαζε και γεωπολιτικός μηχανορράφος που αντιμετώπιζε τους ανθρώπους ως παράπλευρες απώλειες; Μέσα από την εξιστόρηση των πεπραγμένων του Κίσιντζερ στο ζήτημα της Κύπρου, εξιστόρηση ενισχυμένη με πρόσφατα έγγραφα, πολλά εκ των οποίων επικριτικά ο Ουίλλιαμ Μάλλινσον, πρώην διπλωμάτης και κορυφαίος ειδικός στην ιστορία της Κύπρου, σκιαγραφεί μια προσωπικότητα που μοιάζει να αποδίδει περισσότερη σημασία στη στρατηγική παρά στο δίκαιο και την ηθική».


Ο Ουίλλιαμ Μάλλινσον, πρώην Βρετανός διπλωμάτης, είναι Καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Γουλιέλμο Μαρκόνι και μέλος της συντακτικής επιτροπής στο Journal of Balkan and Near Eastern Studies. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό βιβλίων και άρθρων, με πιο πρόσφατα τα Thrice a Stranger, Images in Words: Only History Exists, και Guicciardini, Geopolitics and Geohistory: Understanding Inter-State Relations. Ζει στην Αθήνα.


Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Λυγερός, ο Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού Ακαδημίας Αθηνών κ. Σωτήρης Ριζάς και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει ο διδάκτωρ Διεθνών Σπουδών Πανεπιστημίου L' Orientale κ. Χαράλαμπος Τσιτσόπουλος.


Η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=11421

 

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα