ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:32:16μ.μ.
30
Μαΐου

"Ο μελιορισμός των κυκλαμίνων" της Μαρίας Περατικού-Κοκαράκη, στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας,

διοργανώνουν την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), την παρουσίαση του μυθιστορήματος της Μαρίας Περατικού – Κοκαράκη «Ο μελιορισμός των κυκλαμίνων. 3ο μέρος από την "τριλογία της Κύπρος".

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Χατζηγιάννης, η εκδότρια Γιώτα Λιβάνη και ο Πρόεδρος Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) Ηρακλής Ζαχαριάδης.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο φιλόλογος, συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, η λειτουργός ανθρωπίνου δυναμικού Ανδριανή Παπαγεωργίου και ο Παλαίμαχος του 1974 και του 361ΤΠ Σάββας Σωτηρίου.

 

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σεναριογράφος κινηματογραφικών ταινιών Χρίστος Κοκαράκης και η Λέα Κοντοστάνου.

 

Την εκδήλωση συντονίζει η Μαθηματικός, μέλος Δ.Σ. Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών κ. Άννα Παραγυιού.

 

 

 

 

 

Η Μαρία Περατικού-Κοκαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κύπρο, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Μεγάλωνε με τις διηγήσεις της Μικρασιάτισσας στην καταγωγή, Αθηναίας μητέρας της, μαζί με τους μύθους, θρύλους κι αγώνες της Κύπρου. Έκανε φιλολογικές σπουδές στην Αθήνα και στο Σίδνεϊ. Εργάστηκε ως Tutor στο Old Sydney University και στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου. Έχει βραβευτεί αρκετές φορές, μεταξύ των οποίων από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το 2014 τιμήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ ως «Άνθρωπος του Πολιτισμού και των Γραμμάτων». Συμμετείχε ως ομιλήτρια στο Ποιητικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Παιδαγωγικό Συνέδριο του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάνει βιβλιοκριτικές, ομιλίες και παρουσιάσεις λογοτεχνών, οι όποιες δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και βοσνιακά.

 

 

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14460

Διαβάστηκε 68 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα