ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 11:22:33μ.μ.

banner468x60

06
Ιουνίου

«Ο Ρήγας το μικρό πράσινο λεμόνι» της Ήβης Μάκη Σάββα-Πιερέττη στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) και οι εκδόσεις “Το Κάστρος” διοργανώνουν, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

και ώρα 19.00 (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα) την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ήβης Μάκη Σάββα-Πιερέττη «Ο Ρήγας το μικρό πράσινο λεμόνι», σε εικονογράφηση Δήμητρα Πέππα.


«Ο Ρήγας, το μικρό πράσινο λεμόνι, ζούσε στο λεμονοβασίλειο τού βασιλιά Πράσανδρου και της βασίλισσας Λαπήθιας. Ο πόλεμος το παίρνει μακριά από τη λεμονιά μαμά του και το ταξιδεύει σε νέους κόσμους. Χωρίς να φοβηθεί αγκαλιάζει με αγάπη τον νέο του τόπο. Η καρδιά του είναι ανοιχτή να δεχτεί ό,τι η ζωή έχει να του αποκαλύψει και δεν κάνει λάθος». Ένα βιωματικό, πολυεπίπεδο παραμύθι που μας λέει πόσο ισχυρά όπλα είναι η αγάπη, το θάρρος, η ελπίδα και η υπομονή για να γίνει πραγματικότητα ένας στόχος.


Χαιρετισμός θα απευθύνει ο κ. Χρυσόστομος Αγαθοκλέους, μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Ε. και μέλος Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».


Θα μιλήσουν, η κ. Ελένη Κωνσταντίνου, φιλόλογος και η κ. Σταυρούλα Δεκούλου, ποιήτρια, λογοτέχνης.


Αφήγηση από την κ. Έλλη Γεωργοπούλου, νηπιαγωγό.


Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά, η νηπιαγωγός, Λυδία Συλλούρη, τραγούδι και ο Παναγιώτης Σχοινάς, πιάνο.

 

Η Ήβη Μάκη Σάββα-Πιερέττη γεννήθηκε στη Λάπηθο της Κερύνειας Κύπρου. Είναι παντρεμένη, έχει δύο γιους και τέσσερα εγγόνια. Πτυχιούχος οδοντοτεχνήτρια από τη Σχολή Παστέρ Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στο Λιχτενστάιν, με σπουδές στην Πληροφορική και στη Δημιουργική Γραφή. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται συστηματικά με την έρευνα, τη συγγραφή παραμυθιών καθώς και με την ιστορική ποίηση. Συμμετέχει σε συνδέσμους και φορείς με σημαντική κοινωνική δράση. Είναι μέλος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος Ε.Κ.Ε., μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος Ε.Π.Ο.Κ. και πρώην μέλος της Επιτροπής Γονέων Κοινωνικής Συμπαράστασης του 40ού Συστήματος Προσκόπων Λυκαβητού-Αθήνας (1992-2001). Με το παραμύθι «Ο Ρήγας το μικρό πράσινο λεμόνι» απέσπασε το Γ΄ Βραβείο στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Παραμυθιού 2017 του Ε.Π.Ο.Κ. με θέμα, «Η αγάπη σε όλες τις μορφές της». Είναι το πρώτο της παραμύθι το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Κάστρος». Το βιβλίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου για τις βιβλιοθήκες όλων των τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικό υλικό καθώς επίσης είχε συμπεριληφθεί και στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων λογοτεχνίας για μικρά παιδιά 2020 του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου. Υπό έκδοση βρίσκεται και το υπόλοιπο βραβευμένο έργο της.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:

 

 


https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12166

Διαβάστηκε 93 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα