ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:32:09μ.μ.
20
Μαρτίου

Η ομάδα ΜΗΤΡΑ Χοροθέατρο παρουσιάζει την παράσταση «ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ».

Ημερομηνία: Τρίτη 22 Μαρτίου 2022
Διάρκεια: 55 λεπτά
Έναρξη παράστασης: 8 μ.μ.
Αίθουσα Θεάτρου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, 117 78 Ταύρος


Είσοδος: Ελεύθερη


Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος
τηλεφωνικά 210 3418550
Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00 - 14:00
και ηλεκτρονικά στο www.mcf.gr

 

«Η ιδέα ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι η νέα γενιά ειδικότερα δεν γνωρίζει αρκετά για την ιστορία της πόλης της Αμμοχώστου, παρά μόνο το γεγονός ότι είναι μια πόλη φάντασμα και ότι κάποτε ήταν αναπτυγμένη. Πώς μπορείς λοιπόν να παλεύεις για κάτι όταν δεν το γνωρίζεις, όταν δεν σου λείπει; Πώς μπορείς να το διεκδικήσεις αν δεν το είχες ποτέ για να νιώσεις την έλλειψη του; Η χορογραφική μου προσέγγιση είναι ένας παραλληλισμός της πόλης της Αμμοχώστου, με πτυχές του εαυτού μας οι οποίες είναι όμορφες, αγνές και ίσως ακατέργαστες. Το κείμενο και ο λόγος του ηθοποιού εξυπηρετούν στη συγκεκριμενοποίηση της ιστορίας που διηγούμαστε. Το έργο είναι πολύπλευρο και ποικιλόμορφο: προσπαθώ να διηγηθώ μια ιστορία μέσω του κειμένου, της κίνησης των χορευτών, της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης, των βιντεοπροβολών, των εικαστικών εγκαταστάσεων και του φωτισμού. Το κείμενο είναι γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο και αυτό το κάνει ιδιαίτερα άμεσο στον Κύπριο θεατή». (Μαρίνα Πογιατζή)

 

Η Ομάδα ΜITRA Χοροθέατρο (έτος ίδρυσης 2012) είναι το καλλιτεχνικό τέκνο της χορογράφου Μαρίνας Πογιατζή. Αγκαλιάζει καλλιτέχνες από τα πεδία του χορού, του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών, πάντα με κεντρικό άξονα το ανθρώπινο σώμα . Βασικοί συνιδρυτές της ομάδας είναι οι χορεύτριες Αλίκη Ευγενίου και Στέλλα Ευτυχίου, η ηθοποιός Νάγια Αναστασιάδου και ο εικαστικός Χρίστος Αβραάμ. Η ομάδα εμπνέεται το όνομά της από την ελληνική λέξη «μήτρα», η οποία δηλώνει τον τόπο - εστία της κύησης μιας νέας ζωής. Αλληγορικά, η MITRA είναι ο τόπος της δημιουργίας του καλλιτεχνικού έργου.

 

Συντελεστές:


Ιδέα / Χορογραφία: Μαρίνα Πογιατζή
Ερμηνεία: Αλίκη Ευγενίου, Κυριάκος Ιεροδιακόνου (Blaze), Ιουλία Χαραλαμπίδου, Θεόδωρος Σουρμελής, Μαρίνα Πογιατζή
Μουσική: Μάριος Τακούσιης
Εικαστικά: Χρίστος Αβραάμ
Κείμενα / Έρευνα: Θεόδωρος Σουρμελής
Βίντεο / Γραφικά: Baoonz
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου

 

Με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

 

 

Οι θεατές, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ 1 σχετικού ή [β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς: [γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β]. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 56 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα