Εκτύπωση αυτής της σελίδας
03
Μαρτίου

Παρουσίαση της ποιητική συλλογής "Ειδώλια" της Άνδρης Χριστοφίδου-Αντωνιάδου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «ειδώλια», της Άνδρης Χριστοφίδου-Αντωνιάδου.

eidΗ εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.


Η ποιητική συλλογή Ειδώλια περιέχει ποιήματα διαφόρων εποχών και συναισθημάτων, που γράφτηκαν εδώ και εκεί, που εκφράζουν στιγμές ζωής που σημάδεψαν την ποιήτρια. Στίχοι με ζώντα ρεύματα νοημάτων, λέξεις που δρουν σαν ηφαιστειακή λάβα και ρίχνουν τα τείχη προστασίας που κατασκευάζουμε, αλήθειες που η δύναμη της ποίησης επιτρέπει να ειπωθούν.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), κ. Κώστας Καρούσος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), ιστορικός-ερευνητής, μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», κ. Ηρακλής Ζαχαριάδης.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μεταφραστής του βιβλίου στα αγγλικά, κ. Στέφανος Αντωνιάδης και η συγγραφέας.


Η παρουσίαση συνοδεύεται από μουσική, διαφάνειες και απαγγελία. Η οπτικοακουστική επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του Ηλία Αντωνιάδη.


Μελοποιημένα ποιήματα από τον συνθέτη, ποιητή και Γενικό Γραμματέα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γιώργος Μαρινάκη, θα ερμηνεύσει η εκπαιδευτικός, λυρική μεσόφωνος, Ελένη Κοταδάκη.


Ποιήματα θα απαγγείλουν ο αρχιτέκτων, ποιητής, Χάρης Μελιτάς και η φιλόλογος, ηθοποιός, Μάρθα Παπαδοπούλου.

 

Η Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Γαλλική και Ισπανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη συνέχεια Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Σπούδασε ακόμα στα Πανεπιστήμια της Σαραγόσας στην Ισπανία, της Νίκαιας και του Μονμπελιέ στη Γαλλία και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ερφούρτης Γερμανίας. Είναι Διευθύντρια στη Μέση Εκπαίδευση Κύπρου. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά. Έχει γράψει ποίηση, διηγήματα, θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, δοκίμια και έρευνα. Έργα της μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες.

 

Η έρευνά της για τον Λόρκα βρίσκεται αρχειοθετημένη στο Μουσείο Λόρκα στο Φουέντεβακέρος και στο Ίδρυμα Λόρκα στη Μαδρίτη. Θεωρείται η πιο σημαντική ερευνήτρια στην Κύπρο για τον Λόρκα. Της έχουν απονεμηθεί σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Έχει δώσει διαλέξεις στην Κύπρο και στην Ευρώπη για την Ευρωπαϊκή και Κυπριακή Λογοτεχνία.

Διαβάστηκε 180 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)