Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Απριλίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Ένα βιβλίο μια ζωή ένας απολογισμός - Oι τρεις μεγάλοι δρόμοι της ζωής μου" του Ανδρέα Πέτρου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, η  παρουσίαση του βιβλίου του τ. Δημάρχου Αγλαντζιάς Ανδρέα Πέτρου Ένα βιβλίο, μια ζωή, ένας απολογισμός. Oι τρεις μεγάλοι δρόμοι της ζωής μου.

souΧαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, η Δήμαρχος Ζωγράφου  κ. Τίνα Καφατσάκη, ο  τ. Δήμαρχος Καλαμάτας           κ. Παναγής Κουμάντος και η τ. Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Φωτεινή Σακελλαρίδου.   


Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Καθηγητής, τ. Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, μελετητής, συγγραφέας,  δρ Γιώργος Κιτρομηλίδης.


Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

 

Ένας απολογισμός του Ανδρέα Πέτρου, που άρρηκτα συνέδεσε το όνομά του με την Αγλαντζιά, και τη ζωή του με την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής.


Το βιβλίο αποτελείται από τρία κεφάλαια, α) τα τριάντα δύο χρόνια στο Λαϊκό Κίνημα, β) τα εικοσιέξι χρόνια στο Συνεργατικό Κίνημα και γ) τα είκοσι πέντε χρόνια Δήμαρχος Αγλαντζιάς.


Στο κάθε κεφάλαιο ο συγγραφέας περιγράφει τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις δύσκολες στιγμές, χαρές και λύπες, ενθουσιασμούς, συγκινήσεις, απογοητεύσεις και πολλά άλλα.

 

Ο Ανδρέας Πέτρου γεννήθηκε στις 13 Μαΐου το 1941 στο κατεχόμενο χωριό Έξω Μετόχι Λευκωσίας. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια το κολλέγιο Παλλαρή στη Λευκωσία. Το 1965 εγκαταστάθηκε μαζί με τη σύζυγό του στην Αγλαντζιά. Υπήρξε συνδικαλιστής στην Π.Ε.Ο. για τριάντα δυο χρόνια. Πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος Αγλαντζιάς για είκοσι πέντε χρόνια. Από το 1986 ο λαός της Αγλαντζιάς τον εκλέγει Δήμαρχο για πέντε πενταετίες. Πρόεδρος της Συνεργατικής Αγλαντζιάς για εικοσιέξι χρόνια. Εκλεγμένο μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγλαντζιάς για έξι χρόνια.

 

Μέλος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών. Μέλος της Γραμματείας της Διεθνούς Δημοσίων Υπαλλήλων. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Ευρωπαϊκές Πόλεις Ενάντια στα Ναρκωτικά ECAD. Πήρε μέρος σε αρκετά διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και επίσημες αντιπροσωπείες στο εξωτερικό. Δημοσίευσε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι θερμός υποστηρικτής του θεσμού των διδυμοποιήσεων, με αποτέλεσμα η πόλη της Αγλαντζιάς να είναι διδυμοποιημένη με τους Δήμους Ζωγράφου, Καλαμάτας, τομέα 3 Ρώμης και Αζόφ Ρωσίας. Το Αζόφ τον έχει ανακηρύξει σε επίτιμο Δημότη και Κοζάκο. Μια ζωή γεμάτη δράση προσφορά και δημιουργία στον άνθρωπο, την κοινωνία και την Πατρίδα.

Διαβάστηκε 240 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)