Τρέχων Καιρός

27°C
αίθριος καιρός
ΜεταξουργείοΠρόγνωση 3 Ημερών (Ωριαία)
-
Παρ 21:0027°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 00:0027°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 03:0027°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 06:0030°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 09:0032°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 12:0033°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 15:0032°Cσποραδικές νεφώσεις
-
Σάβ 18:0028°Cελαφρές νεφώσεις
-
Σάβ 21:0027°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 00:0027°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 03:0026°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 06:0030°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 09:0034°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 12:0036°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 15:0035°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 18:0030°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 21:0029°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 00:0029°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 03:0028°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 06:0033°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 09:0036°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 12:0037°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 15:0037°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 18:0031°Cαίθριος καιρός

Παρουσίαση του βιβλίου "Ταξιδεύοντας… Μια ζωή στα επείγοντα της ψυχής και του πνεύματος" του Ανδρέα Γρηγορίου
Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις andy’spublishers παρουσιάζουν το βιβλίο του Ανδρέα Γρηγορίου Ταξιδεύοντας…Μια ζωή στα επείγοντα της ψυχής και του πνεύματος στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, στο Σύνταγμα.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Μίμης Σοφοκλέους, Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Λεμεσού.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν: Φραγκίσκη Χ. Καστρινέλλη, μαθήτρια Ε΄ Δημοτικού, Άσπα Αρώνη, φιλόλογος και Δέσποινα Μουφλουζέλη, φιλόλογος.
Σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κύπρος». Συμμετέχει η Κωνσταντίνα με νέα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Βασίλη Βιολάρη σε στίχους του Ανδρέα Γρηγορίου. Στο πιάνο ο μουσικοσυνθέτης και στο μπουζούκι ο Ανδρέας Χαραλάμπους.
Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Εδουάρδος Σακαγιάν.
Ταξιδεύοντας μια ζωή στα επείγοντα της ψυχής και του πνεύματος, εκτός από το δελτίο της πολιτικής μας ταυτότητας, είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας και το δελτίο της συναισθηματικής μας ταυτότητας. Έχει και αυτή τη φωτογραφία μας, με τη σφραγίδα και υπογραφή που έβαλε κάθε μορφή και είδος τέχνης που μας συγκίνησε. Εκεί είναι και τα τραγούδια που αγαπήσαμε, οι πιο πιστοί μας φίλοι που δε μας εγκαταλείπουν ποτέ. Και αυτή η ταυτότητα η συναισθηματική, με τη σφραγίδα, με την υπογραφή της, είναι μαζί μας όλα τα χρόνια της ζωής μας.
Ο Ανδρέας Γρηγορίου γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1945 στη Λάρνακα της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα κατά των Άγγλων ως μαθητής ήταν στην Α.Ν.Ε. (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ). Υπηρέτησε στην Κύπρο ως εθελοντής κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής το 1964. Το 1970 υπηρέτησε την κανονική του θητεία στον Κυπριακό στρατό. Το 1974 υπηρέτησε και κατά τη διάρκεια της δεύτερης Τουρκικής εισβολής ως κανονικός στρατιώτης.
Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοίτησε επίσης, στο τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βούλας και του 2ου Γυμνασίου Βάρης. Μετά τη συνταξιοδότησή του υπηρέτησε ως μέλος στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης το 2011,2012 και 2013.
Στίχους του μελοποίησαν ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Βασίλης Κουμπής, ο Βασίλης Τενίδης και ο Βασίλης Βιολάρης.