Για το βιβλίο, το έργο και την προσωπικότητα του Νικήτα Καυκιού μίλησαν οι ακόλουθοι:
Ο Αρχιμανδρίτης π.Νικόλαος Πουλάδας, Εφημέριος του Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Αγ.Σώστη), ο οποίος με το δικό του πνευματικό και ιερατικό τρόπο αναφέρθηκε στην Αυτογνωσία και το Θείο ΄Ερωτα υποστηρίζοντας ότι Θείος ΄Ερωτας είναι θυσία, αφοσίωση, διάρκεια και αναζωπύρωση, τόσο στην πνευματική ζωή όσο και για την ανθρώπινη ευτυχία. Αναφέρθηκε διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου, στην αληθινή αγάπη, στη ζωή, στη χαρά, στη λύπη, στην αυτοεπίγνωση, στην κάθαρση και τέλος στην ύψιστη δύναμη του Θεού.
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
- Click to open image! Click to open image!
https://www.mcnews.gr/logotexnia/parousiaseis/parousiasi-vivliou-anemografies-aytognosia-kai-thios-erotas.html#sigProGalleria500471bee9
Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτορας Ψυχολογίας, ο οποίος μίλησε για το έργο του συγγραφέα από τη μεριά του ψυχολόγου και συναδέλφου του συγγραφέα, αναφερόμενος για τις «Ανεμογραφίες» ως βιωματικά αποφθέγματα ψυχής και εσωτερικής ελευθερίας. Ο συγγραφέας γράφει: «Μόνο αυτός που αισθάνεται υψηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να ζει βαθιά την ταπείνωση». Πάνω σ’ αυτή τη φράση κλείνει την ομιλία του με τους στίχους-προσευχή για την ελευθερία και την ιερότητα της ψυχής του Αλέξανδρου Παναγούλη, γραμμένο στη φυλακή του Μπογιατίου το 1972, όπου χρησιμοποίησε αντί για μελάνι το ίδιο του το αίμα:
«Και συνεχίζω το ταξίδι ακόμα ψάχνοντας,
ας ξέρω πια πως είμαι στο άπειρο του χρόνου μια στιγμή
στην άβυσσο του χώρου μια κουκίδα.
Και συνεχίζω το ταξίδι, ας είμαι εγώ σκοτάδι,
και φοβερότερο ας το κάνει η τρικυμία.
Και συνεχίζω το ταξίδι και με φτάνει
που, εγώ σκοτάδι, αγάπησα το φως.
Ο Παναγιώτης Δρόσος, Καθηγητής Πληροφορικής και προσωπικός φίλος του συγγραφέα, εξήρε το έργο του, την πορεία και τον χαρακτήρα του ως άνθρωπο της αναζήτησης από τα νεανικά του χρόνια, τον χαρακτήρισε ιεραπόστολο που αναζητά την αληθινή του ταυτότητα και πάντα ψάχνει την πηγή της αυτογνωσίας και της ζωής.. Κλείνοντας την ομιλία του είπε στον συγγραφέα και φίλο του ότι « Σ΄αυτό το μοίρασμα της ζωής στο δικό μας σύμπαν δε γερνάει τίποτα» .
Μετά την παρουσίαση ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων σχετικά με θέματα θρησκείας και πίστης και ο συγγραφέας αναφέρθηκε στον τίτλο του βιβλίου του «Ανεμογραφίες», δηλαδή τα κείμενα είναι σαν τον άνεμο, πνέουν όπου θέλουν, ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητα.