ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 3:29:10μ.μ.
19
Δεκεμβρίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ ΛΙΑΝΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ "ΧΡΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ"

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Στον όμορφο, ζεστό και ιδιαίτερα αισθητικό χώρο των Εκδόσεων Όστρια παρουσιάστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2014 το βιβλίο "Χρυσές Σελίδες" της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου.

Οι "Χρυσές Σελίδες" είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο, αφού δίνει στον αναγνώστη την ευκαιρία να γράψει κάτι που αφορά τον ίδιο. Θα λέγαμε πως είναι ένα ημερολόγιο, χωρίς ημερομηνίες, χωρίς χρονολογίες παρά μόνο μήνες.

 

Αναφέρεται στη ζωή μιας Ελληνικής οικογένειας μέσα σε ένα χρόνο. Καθώς τελειώνει κάθε μήνας υπάρχει μια κενή σελίδα "η χρυσή σελίδα" για να μπορεί να γράψει ο αναγνώστης τα όνειρα του ή κάτι που πέρασε και δε θέλει να το ξεχάσει ποτέ ή ακόμα να το μοιραστεί με κανέναν.

 

Για τις "Χρυσές Σελίδες" μίλησε η συγγραφέας Μαίρη Παναγιώτου, η οποία αναφέρθηκε με εξαιρετικό τρόπο στα πιο βασικά σημεία του βιβλίου, όπως είναι η οικογένεια, η αγάπη, η υιοθεσία, οι παραδόσεις του λαού μας και φυσικά στην πρωτοτυπία του βιβλίου, αφού είναι ημερολόγιο.

 

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η ποιήτρια Μίνα Μπουλέκου και η Κοραλία Μαργέλη.

 

Την εκδήλωση συντόνισε με πολύ ξεχωριστό τρόπο η δημοσιογράφος Μαρία Χατζηνικολάου.

 

Τέλος η συγγραφέας Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου μίλησε για την αγάπη, όχι μόνο ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, αλλά και ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους.

 

Στο τέλος της βραδιάς κάτω από χαμηλό φωτισμό και με την συνοδεία απαλής μουσικής η Κάιτη Λιανού-Ιωαννίδου απήγγειλε το ποίημα της Μίνας Μπουλέκου "Χρυσή Σελίδα", το οποίο αφιέρωσε η ποιήτρια στην συγγραφέα και στις "Χρυσές Σελίδες"

 

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

 

Η Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική σχολή Ουρσουλίνων. Ζει μόνιμα στο Γαλάτσι. Έχει μια κόρη και δυο εγγόνια. Από μικρή έδειξε να έχει ιδιαίτερη κλίση στην καλλιτεχνία. Η αγάπη της για το λυρικό θέατρο και η ιδιαίτερη φωνή της την οδήγησαν σε μουσικές σπουδές. Η Καίτη Λιανού είναι υψίφωνος. Κατέχει δίπλωμα μονωδίας και μελοδράματος με το βαθμό Άριστα Α΄βραβείο, αργυρό μετάλλιο και πτυχίο Ωδικής με βαθμό Άριστα. Ξεκινά το 2005 την ζωγραφική και τη λογοτεχνία, όπου μέσα από τους πίνακες της και τα λογοτεχνήματα της απεικονίζει την ίδια τη ζωή. Το 2008 κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θέσις το μυθιστόρημα της "Η άλλη πλευρά του παραδείσου". Το εξώφυλλο είναι έργο δικό της. Το βιβλίο διασκευάστηκε από την ίδια σε θεατρικό. Το δίηγημα της "Η επιστοφή" δημοσιεύτηκε στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά το 2010 Εκδόσεις Μαυρίδη, στο περιοδικό λακωνικά και στην εφημερίδα παλμός Γαλατσίου. Το 2012 δημοσιεύεται στα free-ebooks η ποιητική της συλλογή "Το γυάλινο δωμάτιο". Το εξώφυλλο της οποίας κοσμεί πίνακάς της. Το 2013 εκδίδει από τις Εκδόσεις Όστρια το συλλογικό βιβλίο "Ελλάδα σ΄αγαπώ-Παράδοση και αναμνήσεις". Λογοτεχνήματα της δημοσιεύονται σε έγκυρα περιοδικά, εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

 

 

12os-MCNews book bannerB

Διαβάστηκε 650 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα