ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 11:06:16μ.μ.

banner468x60

02
Νοεμβρίου

Παρουσίαση Ανθολογίας "Ποιητικό ταξίδι στην ορεινή Κύπρο" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα,

η παρουσίαση της Ανθολογίας «Ποιητικό ταξίδι στην ορεινή Κύπρο» του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (Ι.Π.Ο.Κ.Τ.) με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους Σούλα Κυθραιώτου-Ζαβού ενώ η παρουσίαση της Ανθολογία θα γίνει από τη φιλόλογος και υπεύθυνη της έκδοσης Αγγελική Ριαλά. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από την ποιήτρια και συγγραφέα Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου.

 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με αναγνώσεις από τους ποιητές και τις ποιήτριες, Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου, Ευθύβουλος Ευθυβούλου, Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Φροσούλα Κολοσσιάτου και Νάσα Παταπίου.

 

Η ποιητική ανθολογία Ποιητικό ταξίδι στην ορεινή Κύπρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (Ι.Π.Ο.Κ.Τ.), μας μεταφέρει νοερά στην ορεινή Κύπρο, η οποία παρουσιάζεται με όλες τις εκφάνσεις της, μέσα από τις στιγμές, τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις προσωπικές ιστορίες, τις εντυπώσεις, τα ενθυμήματα, τα μνημεία, τη μνήμη, τους ανθρώπους, τους ήχους, τα χρώματα, τις σιωπές, τη φύση, τον χώρο, τους μύθους και τους θρύλους και τόσα άλλα, αλλά κυρίως μέσα από τον λόγο των 48 ποιητών και ποιητριών μας, οι οποίοι καλούν τους αναγνώστες να γίνουν συνοδοιπόροι στο δικό τους ταξίδι.
Βασικός στόχος της ποιητικής ανθολογίας του Ι.Π.Ο.Κ.Τ. είναι η παρουσίαση ποιημάτων εμπνευσμένων από τα ορεινά χωριά του Τροόδους καθώς και η ενίσχυση της επικοινωνίας των ποιητών και ποιητριών μας με το αναγνωστικό κοινό.

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14954

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα