ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2025 - 6:25:08π.μ.
04
Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Λευκώματος «130+2 ΧΡΟΝΙΑ Γ.Σ.Ο. 1892-2024 ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ» του Χρύσανθου Χρυσάνθου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Ολύμπια» Λεμεσού (Γ.Σ.Ο.) διοργανώνουν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025

και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), εκδήλωση με την ευκαιρία της έκδοσης του Ιστορικού Λευκώματος «130+2 ΧΡΟΝΙΑ Γ.Σ.Ο. 1892-2024. ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ» του δρα Χρύσανθου Χρυσάνθου, έκδοση του Γ.Σ.Ο.

 

Η ανεκτίμητη προσφορά του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Ολύμπια» Λεμεσού αποτυπώνεται στις 768 σελίδες του λευκώματος με τον τίτλο «130+2 χρόνια Γ.Σ.Ο. 1892-2024. Σπονδή στους πρωτοπόρους». Ο Γ.Σ.Ο. ήταν ο πρώτος σύλλογος, που ιδρύθηκε στην Κύπρο, το 1892, ο δεύτερος

πανελληνίως. Είχε συμβολή στην Α' Ολυμπιάδα το 1896 και ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΕΑΓΣ (μετέπειτα ΣΕΓΑΣ) το 1897, με τον ολυμπιονίκη Ιωάννη Φραγκούδη. Είναι ο μόνος σύλλογος της Κύπρου που τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το 1948. Τροφοδότησε με σπουδαίους αθλητές και εξαίρετες αθλήτριες την εθνική ομάδα της Ελλάδας, όπως τους Αναστάσιο Ανδρέου, Ρένο Φραγκούδη, Δομνίτσα Λανίτου, Στέλιο Κυριακίδη, Μαρούλλα Λάμπρου κ.ά. Από τις τάξεις του αναδείχθηκαν ολυμπιονίκες (Κυριάκος Ιωάννου, Μίλαν Τράικοβιτς και Έλενα Κουλιτσένκο).

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρος Αυγουστίδης και ο Πρόεδρος Γ.Σ.Ο., Κυριάκος Τσολάκης.


Το Λεύκωμα θα παρουσιάσει ο ερευνητής, συγγραφέας, Χρύσανθος Χρυσάνθου και τον συντονισμό θα αναλάβει ο Δημοσιογράφος Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπρόσωπος Τύπου Γ.Σ.Ο., Γιώργος Ζαχαριάδης.


Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τον Γιώργο Παγιάτη, πιάνο και τη Μαρία Αλεξίου, τραγούδι.

 

Ο συγγραφέας του λευκώματος, Χρύσανθος Χρυσάνθου, δημοσιογράφος, είναι διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος τίτλου Μ.Α. από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ, νυν Αγίας Πετρούπολης

 

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://webcast.grnet.gr/room/1607?eventid=17649

Διαβάστηκε 24 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα