ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 3:01:54π.μ.

banner468x60

21
Σεπτεμβρίου

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Εύας Νεοκλέους "Λευκή Σελίδα" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟ, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας,

διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Εύας Νεοκλέους «Λευκή Σελίδα».

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει η εκδότρια κ. Τζούλια Τσιακίρη και για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Αγάθη Γεωργιάδου, δρ. φιλολογίας, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, ο κ. Κωνσταντίνος Μάντης, φιλόλογος, συγγραφέας, η κ. Ελένη Πατσιατζή, φιλόλογος, συγγραφέας και ο κ. Γιώργος Φράγκος, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας. Η ερμηνεύτρια, ηθοποιός κ. Παυλίνα Στυλιανού θα απαγγείλει ποιήματα και την εκδήλωση θα συντονίζει η κ. Μαίρη Σταυρινίδου-Ευθυμίου.

 

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με τραγούδια από το μουσικό σχήμα: Δήμητρα Ντουρουντά, πιάνο, Θοδωρής Χοχτούλας, κιθάρα, Ματίνα Πάντζαλη, τραγούδι και Νίκος Κουρεμένος, μπουζούκι.

 

 

Η Εύα Νεοκλέους γεννήθηκε στην Επισκοπή της Πάφου. Ζει στη Λεμεσό και είναι φιλόλογος, Διευθύντρια στη Μέση Εκπαίδευση. Υπηρέτησε, επίσης, σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Διετέλεσε Γραμματέας στο Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Υπό έκδοση βρίσκεται το βιβλίο της Προσέγγιση στη ζωή και το έργο της Πολυξένης Λοϊζιάδος, του οποίου έχουν δημοσιευτεί επιμέρους κεφάλαια. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Σημάδια για το δρόμο, εκδόσεις @κτίς, 2015 και Λευκή Σελίδα, εκδόσεις ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟ, 2020. Ποιήματά της, καθώς και κριτικές για την ποίησή της, έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και ιστότοπους για τη λογοτεχνία και έχουν εκδοθεί σε συλλογικά τεύχη, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Ποιήματά της ανθολογούνται σε βοηθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και διδάσκονται σε φροντιστήρια στην Ελλάδα. Η Λευκή Σελίδα συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα του Διαγωνισμού Βραβείων Κοινού publicbookawards.gr/2021 του Public για το 2021. Είναι συντάκτρια του Ιστολογίου «Επισημάνσεις» το οποίο διατηρεί από το 2008.

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12710

 

 

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Διαβάστηκε 43 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα