Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Ιανουαρίου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Δάμπαση ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Δάμπαση, με τίτλο «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο εκδότης Νέστωρ Πουλάκος.


Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν, η Φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου και ο Σκηνοθέτης, Σύμβουλος Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων Άρης Φατούρος.


Ποιήματα θα αποδώσει ο συνθέτης Γιάννης Ζουγανέλης.


Η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης:


https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=13559

 

_______________
Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

 

Ο Γιώργος Δάμπασης γεννήθηκε το 1940 στον Πειραιά και αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα φοιτητικά χρόνια του εξέδιδε το λογοτεχνικό περιοδικό «ΤΟ ΑΥΡΙΟ», στο οποίο δημοσίευε διηγήματα και ποιήματα εμπνευσμένα από τη Σχολή του Σοσιαλιστικού Ρεαλισμού. Το 1963 πηγαίνει στο Λονδίνο, όπου σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο Princeton College, Δημοσιογραφία στο School of Journalism της Fleet Street και Σκηνοθεσία Τηλεόρασης.


Το 1965 επιστρέφει στην Ελλάδα και προσλαμβάνεται στην Πειραματική Τηλεόραση του ΕΙΡ με Γενικό Διευθυντή, τότε, τον Αναστάσιο Πεπονή. Στην ΕΡΤ υπηρέτησε επί 35 συναπτά έτη στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών. Έχει σκηνοθετήσει πάρα πολλές μουσικοχορευτικές παραγωγές. Η πιο σημαντική δουλειά του είναι η σειρά 12 ωριαίων επεισοδίων με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ» με συνεργάτη τον καθηγητή Θεατρολογίας Θεόδωρο Χατζηπανταζή.


Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ο «ΜΙΚΡΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ», την ιστορία των απαρχών της ελληνικής τηλεόρασης με τίτλο «ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ». Η δεύτερη συλλογή ποιημάτων του με τίτλο «ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΕΣ» βγήκε σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο (aggeiografies.gr). Την εποχή αυτή μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής, κάθε Σάββατο στις 5 μ.μ., η σειρά 24ρων επεισοδίων με τίτλο «Η ΕΞΟΡΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ».

Διαβάστηκε 52 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)