ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 9:51:16μ.μ.
10
Ιουνίου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ποιήτριας και συγγραφέα Νίνας Καίτης Σπανοβαγγέλη Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ Ποιήματα – Σκέψεις - Στοχασμοί

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ποιήτριας και

συγγραφέα κ. Νίνας Καίτης Σπανοβαγγέλη, με τίτλο «Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ: Ποιήματα - Σκέψεις - Στοχασμοί», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κώστα Επιφανίου.
Η ποιητική συλλογή αντανακλά τα αποτυπώματα δεκαετιών ταξιδιών, εμπειριών και αναμνήσεων της κ. Νίνας Καίτης Σπανοβαγγέλη, γεννημένης στο Ριζοκάρπασο Κύπρου. Σε ηλικία δεκατριών ετών ακολούθησε τους γονείς της στην Αυστραλία. Ποτέ δεν ξέχασε τις κυπριακές της ρίζες και το αγαπημένο της Ριζοκάρπασο, στην βόρεια Κύπρο, που κατέχεται εδώ και 50 χρόνια.


Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη: Βιβλίον Πρώτο, «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ», που καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων από το προσωπικό στο συμπαντικό, την αγάπη και την ανησυχία της ποιήτριας για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Βιβλίον Δεύτερο, «ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ». Βιβλίον Τρίτο, «ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ», όπου Άνδρες και Γυναίκες του Ριζοκαρπάσου, περιγράφουν την Κύπρο, τη γενέτειρα της ποιήτριας, το Ριζοκάρπασο και μέρη της Καρπασίας μέχρι τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα.


Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν, ο εκδότης κ. Κώστας Επιφανίου, ο συγγραφέας, σεναριογράφος, ζωγράφος, συνθέτης, στιχουργός, ποιητής και Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Άγγελος X. Γόντικας, ο εκπαιδευτικός και ακαδημαϊκός δρ Δημήτρης Χαλκιώτης, η σκηνοθέτης, ηθοποιός και ακαδημαϊκός δρ Κική Σελιώνη και η αρχιτέκτονας, χορογράφος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ριζοκαρπάσου Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Βίκυ Σπανοβαγγέλη. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από την ποιήτρια και συγγραφέα κ. Νίνα Καίτη Σπανοβαγγέλη.


Ποιήματα από την ποιητική συλλογή θα διαβάσουν, η ερμηνεύτρια κ. Εύη Καπάταη, η σκηνοθέτης, ηθοποιός και ακαδημαϊκός δρ Κική Σελιώνη και ο αρχιτέκτονας, ηθοποιός, και σκηνοθέτης κ. Ευάγγελος Παπαδάκης, ο οποίος θα αναλάβει και τον συντονισμό της εκδήλωσης.


Η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=16482

Διαβάστηκε 10 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα