Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Οκτωβρίου

Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών του Αντρέα Τιμοθέου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στις 19.00, το Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, παρουσιάζει τις ποιητικές συλλογές του Αντρέα Τιμοθέου, Πλανόδιος στα Σύνορα της Εδέμ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράκεντρο, και Το Δείπνο του Σώματος από τις εκδόσεις Μανδραγόρας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο ποιητής, εκδότης των Εκδόσεων Μανδραγόρας Κώστας Κρεμμύδας. Θα μιλήσουν οι ποιήτριες, Άννα Αφεντουλίδου, Τζένη Φουντέα-Σκλαβούνου και Πηνελόπη Ζαρδούκα. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση και απαγγελίες από τον ποιητή Αντρέα Τιμοθέου.


Ο Αντρέας Τιμοθέου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1990. Σπούδασε με υποτροφίες Επιστήμες της Αγωγής και Διδακτική του Γλωσσικού μαθήματος, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Δημοτικά σχολεία. Έχει εκδώσει εφτά ποιητικές συλλογές και μία συλλογή διηγημάτων, η οποία βρέθηκε στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη στην Κύπρο. Τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τα βραβεία εις μνήμη της εκπαιδευτικού Πόπης Παπαχριστοφόρου-Κυριακοπούλου και Ανδρέα Καραγιάν εις μνήμη Καρμέλας Καραγιάν. Το 2016 βραβεύτηκε με το δικοινοτικό βραβείο ποίησης από την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=9858

 


__________________________
Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, με ισχύ 6 μήνες από τη διάγνωση, ή αποτελέσματος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, που έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την έναρξή της, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

 


Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.

Διαβάστηκε 163 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)