ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 10:05:05π.μ.

banner468x60

25
Μαρτίου

Παρουσίαση του συλλογικού τόμου Cyprus in Texts from Graeco - Roman Antiquity στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα,

η παρουσίαση του συλλογικού τόμου, με τίτλο «Cyprus in Texts from Graeco-Roman Antiquity» / «Η Κύπρος στα κείμενα της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας», που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο BRILL (BRILL Series: Mnemosyne, Supplements, Volume: 467).


«Πώς γινόταν αντιληπτός ο μοναδικός χαρακτήρας της Κύπρου στην αρχαιότητα; Ο τόμος επιχειρεί να δώσει κάποιες απαντήσεις στο ερώτημα αυτό εξετάζοντας αναφορές στην Κύπρο σε αρχαία κείμενα και διερευνώντας συγγραφείς που συνδέονται με το νησί. Οι αναγνώστες εδώ θα βρουν λογοτεχνικές ερμηνείες κορυφαίων μελετητών της Κλασικής Φιλολογίας, οι οποίες θα ρίξουν περαιτέρω φως στη λογοτεχνική και πολιτιστική παράδοση του νησιού σε ένα ευρύ φάσμα ελληνικών και λατινικών κειμένων με επίκεντρο την Κύπρο».


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ΕΚΠΑ, κ. Δημήτριος Καραδήμας και η Καθηγήτρια Βυζαντινής Φιλολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ, κ. Θεοδώρα Αντωνοπούλου.
Τον τόμο θα παρουσιάσουν, ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, ο Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μενέλαος Χριστόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ κ. Ανδρέας Βοσκός.


Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τους επιμελητές του τόμου, την Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ κ. Αικατερίνη-Νίνα Καρβούνη, τον Lecturer in Classics and Ancient History Πανεπιστημίου Reading κ. Ανδρέα Γαβριελάτο, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Κυπριακών Μελετών ΕΚΠΑ, κ. Γραμματική Κάρλα και τον Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας-Παπυρολογίας ΕΚΠΑ κ. Αμφιλόχιο Παπαθωμά.


Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου, το Τμήμα Φιλολογίας και το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14068

 

 

 

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα