ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 5:22:51μ.μ.
31
Ιανουαρίου

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ιωάννου-Φίλη Αμμόχωστός μου, Εσύ και η Αλήθεια σου! στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ιωάννου-Φίλη Αμμόχωστός μου, Εσύ και η Αλήθεια σου!

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο κ. Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η κ. Σταυρούλα Βενιέρη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Εκδοτικού Οίκου «Κούρος», συγγραφέας, ποιήτρια και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) και ο κ. Νίκος Παπακλεοβούλου, στιχουργός, παραγωγός μουσικών έργων για το έπος του 1955.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η κ. Μαίρη Σταυρινίδου-Ευθυμίου, Καθηγήτρια, συγγραφέας και ο κ. Αλέξης Κωνσταντίνου, Ακαδημαϊκός – Δικηγόρος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ο.Κ.Ο.Ε. Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Ματίνα Πάντζαλη και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τη συγγραφέα.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συμμετέχουν ο κ. Θοδωρής Χοχτούλας, κιθάρα, τραγούδι, η κ. Ματίνα Πάντζαλη, τραγούδι, η κ. Δήμητρα Ντουρουντά, πιάνο και ο Νίκος Κουρεμένος, μπουζούκι.

 

Θα προβληθούν μουσικές συνθέσεις της Χριστιάνας Κ. Αναστάση και του Νικόλα Ραφαήλ Ιωάννου με τη φωνή της Χριστιάνας

 

Η Μαρία Ιωάννου-Φίλη γεννήθηκε στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι Τεχνολόγος Μηχανικός. Έχει εκδώσει άλλες δύο ποιητικές συλλογές, «Αμμόχωστος Καρδιά μου» και «Απόσταγμα Ψυχής με τα Κρινάκια της Ζωής». Επίσης, ποιήματά της βρίσκονται σε πολλά Ανθολόγια.

 

Θηριωδίες, βιασμοί, δολοφονίες, αιχμαλωσίες που σημάδεψαν την ψυχή της συγγραφέως η οποία επιχειρεί με τον πιο άμεσο τρόπο να τα περιγράψει μέσα από τις αυθεντικές μαρτυρίες των θυμάτων της Εισβολής.

 

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ έως τρεις μήνες από τη διάγνωση, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:

 


https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=11018

Διαβάστηκε 86 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα