Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Μαΐου

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντρέα Μορφίτη Χαμένες προσδοκίες στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα,

η παρουσίαση του βιβλίου του Αντρέα Μορφίτη, «Χαμένες προσδοκίες», με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τ. Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και ο κ. Αθανάσιος Χούπης, Δημοσιογράφος ΕΡΤ (The Voice of Greece).


Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, συγγραφέας, ερευνητής και ο κ. Νικόλας Μορφίτης, οικονομολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.


Μουσική παρέμβαση από τον μουσικό-βιολιστή, Παύλο Μιχαηλίδη.


Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Μαρία Ιωάννου-Φίλη, συγγραφέας, ποιήτρια.

 

Ο Αντρέας Μορφίτης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1949. Απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών το 1976 και πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης το 1979 από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών Αθηνών. Από το 1970 μέχρι το 2004 υπηρέτησε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έτυχε υποτροφιών του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Μεγάλη Βρετανία και του Υπουργείου Εξωτερικών στο Ισραήλ. Εκπροσώπησε την Κύπρο σε διεθνή συνέδρια και αντιπροσώπευσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κατά την περίοδο 2001-2004. Από το 2012 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου. Μελέτες και εκδόσεις: Οι σχέσεις Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων και η σημασία τους για το εθνικό μας θέμα, έκδοση ΚΥΚΕΜ (1991), Κύπρος και αλλοδαποί, έκδοση ΚΥΚΕΜ (1995), Ενδοσκόπηση στη σύγχρονη Κυπριακή Κοινωνία, έκδοση ΚΥΚΕΜ (1997), Η Δημόσια Υπηρεσία στην Κύπρο, έκδοση ΚΥΚΕΜ (2001), Το Μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του, εκδόσεις Επιφανίου (2013), Με πόνο ψυχής… Σκέψεις και προβληματισμοί (Για την κοινωνία, την πατρίδα και τον Ελληνισμό ), εκδόσεις Νεκρέσκο ( 2016).

 

 

«...Τούτο το σύγγραµµα, ας αποτελέσει µια ελάχιστη συµβολή στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της χαµένης αξιοπρέπειας των συµπατριωτών µου και ένα µικρό εγερτήριο σάλπισµα για τις κοιµισµένες συνειδήσεις αρχόντων και αρχοµένων της λαβωµένης

 

 

Πατρίδας µας». Ως τίτλο του παρόντος βιβλίου µου επέλεξα να παραφράσω το µυθιστόρηµα του Καρόλου Ντίκενς και να το στεγάσω µε τη φράση «ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ∆ΟΚΙΕΣ». ΧΑΜΕΝΕΣ ελπίδες για τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της ισονοµίας, της αξιοκρατίας, του σεβασµού προς τον άνθρωπο. ΧΑΜΕΝΕΣ ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, για µια ασφαλέστερη Πατρίδα, για ένα σίγουρο µέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια µας. ΠΡΟΣ∆ΟΚΙΕΣ που χάθηκαν µέσα στις µικρότητες, στα µικροσυµφέροντα, στις σκοπιµότητες και στις πλεκτάνες της δηµόσιας ζωής της µαρτυρικής πατρίδας µας. Ό,τι αποµένει λοιπόν να πράξουµε είναι η επανάσταση ψυχών και συνειδήσεων. Του καθενός από εµάς, στην κάθε µέρα της ζωής µας, στο κάθε βήµα της µέρας µας. Ανένδοτοι απέναντι σε όσους εξευτελίζουν τις ψυχές µας κατά τον κορυφαίο συµπατριώτη µας Νίκο Καζαντζάκη.

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=11983

 

 

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

Διαβάστηκε 82 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)