ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 8:33:30π.μ.
26
Απριλίου

Παρουσίαση βιβλίων της Λουκία Χαραλάμπους Σταυρινού, "Εσύ ο Αφρός, Εγώ η Ακτή." και "Για μια αγκαλιά γίνονται όλα" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Συμεών διοργανώνουν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και ώρα 19.00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα) την παρουσίαση των βιβλίων της Λουκία Χαραλάμπους Σταυρινού, «Εσύ ο Αφρός, Εγώ η Ακτή…» και «Για μια αγκαλιά γίνονται όλα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Ανδρέας Καπανδρέου, συγγραφέας, βιβλιοθηκονόμος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο κ. Αντώνης Μπαλασόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Η ποιητική συλλογή, «Εσύ ο Αφρός, Εγώ η Ακτή…», περιέχει 24 ποιήματα ανυπότακτα σε στιχουργικές νόρμες και 16 ποιήματα διανθισμένα με συνήχηση. Ερωτισμός και μυστηριακή ατμόσφαιρα είναι διάχυτα και διαποτίζουν το έργο με λυρισμό.

 

Το βιβλίο, «Για μια αγκαλιά γίνονται όλα», περιέχει 14 διηγήματα, 14 διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που καταπονήθηκαν, στερήθηκαν τη στοργή και ταλαιπωρήθηκαν στις αναζητήσεις τους επειδή ήταν διαφορετικοί. Περιγράφει ανθρώπους άστοργους και ταλαιπωρημένους. Όμως πάντα υπάρχει το αντίδοτο. Είναι η αγκαλιά, αυτή επουλώνει τα τραύματα και θεραπεύει αθόρυβα, χωρίς αδολεσχία.

 

---------------------------------------------------------------

 

 

Η Λουκία Χαραλάμπους Σταυρινού γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε σε Κύπρο και Ελλάδα τουριστικές και γραμματειακές σπουδές. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.).

 

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.

 

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:

 

 

https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14219

 

Διαβάστηκε 53 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα