ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:30:57π.μ.
18
Οκτωβρίου

Παρουσίαση βιβλίων «Των ενυπνίων» και «Το Συμβόλαιο» του Μάριου Μιχαηλίδη στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ σας προσκαλούν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Των ενυπνίων» και του μυθιστορήματος «Το Συμβόλαιο» του Μάριου Μιχαηλίδη.

Θα μιλήσουν, η Δρ Φιλολογίας, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, Ανθούλα Δανιήλ, ο ποιητής, κριτικός, Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας και η Δρ Φιλολογίας, συγγραφέας, Αγάθη Γεωργιάδου.

 

Στο πιάνο η Ελίνα Μπουτιέρη ερμηνεύει τις improvisations του συνθέτη Ευάγγελου Κοκκόρη.

 

-------------------------------------------------------
Ο Μάριος Μιχαηλίδης είναι Φιλόλογος και Συγγραφέας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο ΜA of Education από το Πανεπιστήμιο Αrkansas (ΗΠΑ). Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και οκτώ έργα πεζογραφίας. Από αυτά, η ποιητική συλλογή «Σαν άλλοθι οι λέξεις», το μυθιστόρημα «Ο Οστεοφύλαξ» και το αφήγημα «Ο Ανακριτής», τιμήθηκαν με το Κρατικό Βραβείο Κύπρου. Μάλιστα, το έργο «Ο Ανακριτής» ήταν ανάμεσα στα πέντε επικρατέστερα μυθιστορήματα για το αντίστοιχο Κρατικό Βραβείο Ελλάδος. Το μυθιστόρημα «Ανατολικά της Αττάλειας, βόρεια της Λευκωσίας» μεταφράστηκε στα τουρκικά και στα γερμανικά. Ο Μάριος Μιχαηλίδης είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12972

 

 

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

 

Διαβάστηκε 61 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα