ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 7:33:18μ.μ.
14
Μαρτίου

Παρουσίαση βιβλίου ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ του Θεοδόση Πυλαρινού στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00,

στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα) στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεοδόση Πυλαρινού, «ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ».

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκδότης, Ηλίας Επιφανίου και για το βιβλίο θα μιλήσουν ο νεοελληνιστής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Σ.Ε.Π.), υπεύθυνος έκδοσης περ. Κυπριακή Εστία, Κυριάκος Ιωάννου και η δρ φιλολογίας, συγγραφέας, Αγάθη Γεωργιάδου.

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αντιφώνηση του συγγραφέα.

 

Ο Θεοδόσης Πυλαρινός είναι ομότιμος καθηγητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών του αναφέρεται στην Επτανησιακή Σχολή, την κυπριακή λογοτεχνία, τον περιοδικό τύπο και τη Γενιά του 1970. Συνεργάστηκε σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά, επετηρίδες και συλλογικούς τόμους, δημοσιεύοντας άρθρα, μελέτες και επιστημονικές κριτικές. Πρόσφατα βιβλία του: Κωστή Παλαμά, «Άπαντα», φιλολ. επιμέλεια στον 3ο και 4ο τόμο, τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» και τη «Φλογέρα του Βασιλιά», εκδ. Ίδρυμα Κωστή Παλαμά (2019). – «Αντώνης Μυστακίδης Μεσεβρινός, μονογραφία», εκδ. Ομόνοια, Βουκουρέστι (2020), δίγλωσση έκδοση. – «Κώστας Γ. Παπαγεωργίου», στη σειρά «Έλληνες ποιητές. Η γενιά του '70», εκδ. Γκοβόστη (2020). – «Το πένθος και η ελληνική θρησκευτικότητα στην ποίηση και στα γραπτά του Γιώργου Mαρκόπουλου», εκδ. Εκάτη (2021). – «Ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης», εκδ. Καστανιώτη (2021). – «Για τον Γιώργο Βέη. Κριτικά κείμενα» (για την ποίηση και τα ταξιδιωτικά του κείμενα), εκδ. Αιγαίον (2021 και 2022). Ο πρώτος τόμος με μελέτες του για την κυπριακή λογοτεχνία είχε κυκλοφορήσει από τις εκδ. Αίπεια - Σπίτι της Κύπρου και Πάπυρος, το 2011, με τίτλο «Εν ειναλίη Κύπρω έσσετ' αοιδός. Μελετήματα για την κυπριακή λογοτεχνία».

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=13854

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα