ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 11:19:28π.μ.
04
Οκτωβρίου

Παρουσίαση βιβλίου του Χρύσανθου Χρυσάνθου "1974 Το χρονικό της αντίστασης"

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

και ώρα 18:30, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, την παρουσίαση του βιβλίου του Χρύσανθου Χρυσάνθου «1974 Το χρονικό της αντίστασης». Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία. Πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σχεδόν 50 χρόνων από την προδοσία και το διπλό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, το χουντικό φασιστικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή το 1974.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρος Αυγουστίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας κ. Γιώργος Λουκά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (Σ.Φ.Ε.Α.) κ. Βαγγέλης Γκιουγκής, ο Επίτιμος Αντιστράτηγος και πρώην Βουλευτής Ευβοίας κ. Άγγελος Πνευματικός, η σύζυγος του ήρωα του αντιχουντικού αγώνα, Σπύρου Μουστακλή κ. Χριστίνα Μουστακλή και ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου κ. Σταύρος Κορνήλιος.

 

Για το βιβλίου θα μιλήσουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκης Ομήρου και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σοφία Βούλτεψη.

 

Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Χρύσανθο Χρυσάνθου.

 

Τον συντονισμό της εκδήλωση θα έχει η Δημοσιογράφος κ. Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

 

Ο Χρύσανθος Χρυσάνθου, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε διάφορα ΜΜΕ από το 1986, κυρίως όμως στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος» (1992-2017). Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου, που του απονεμήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου (2004), καθώς επίσης μεταπτυχιακού τίτλου M.A. in Journalism από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ, νυν Αγίας Πετρούπολης, Ρωσία (1986). Δίδαξε και έκανε διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ). Έχει στο ενεργητικό του πέραν των 50 βιβλίων, τα οποία αφορούν την ιστορική πορεία των ΜΜΕ, αθλητικών συλλόγων και διαφόρων άλλων σωματείων και φορέων, καθώς επίσης τη βιογραφία σημαντικών προσωπικοτήτων της Κύπρου. Ασχολείται επισταμένα με την έρευνα και την έκδοση βιβλίων, σε αναζήτηση απαντήσεων στα βασανιστικά ερωτήματα για την τραγωδία του 1974, την προδοσία της Κύπρου από τη χούντα και την ΕΟΚΑ Β' και τον βίαιο διαμελισμό του νησιού μετά από την τουρκική εισβολή μέχρι και σήμερα.

 

 

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14820

Διαβάστηκε 135 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα