ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023 - 8:27:46μ.μ.

banner468x60

04
Δεκεμβρίου

Παρουσίαση βιβλίου - «Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι» του Αυγουστίνου Αυγουστή στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.)

και οι Εκδόσεις Γερμανός σας προσκαλούν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα), στην παρουσίαση του βιβλίου «Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι» του Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και Ανδρέας Γερμανός, εκδότης.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η εκπαιδευτικός, συγγραφέας, Ζωή Καλαφάτη και ο δρ Παιδαγωγικής, εκπαιδευτικός, Νίκος Ράπτης.


Την εκδήλωση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός, συγγραφέας, Μαίρη Σταυρινίδου-Ευθυμίου.


Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τους Δήμητρα Συλλούρη και Λυδία Συλλούρη, τραγούδι, Δήμητρα Ντουρουντά, πιάνο και Θοδωρή Χοχτούλα, κιθάρα.

Ο Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή γεννήθηκε στο Μονάγρι Λεμεσού της Κύπρου. Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού (1966 -1969) και στο Β' Γυμνάσιο Λεμεσού από το 1969 έως το 1972. Μετά την αποφοίτησή του κατατάχτηκε στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου. Υπηρέτησε στρατιωτική θητεία τριάντα οκτώ μηνών στην 33η Μοίρα Καταδρομών (Λοχίας) με έδρα το Μπέλλα Πάις της Επαρχίας Κερύνειας. Έλαβε μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις απόκρουσης της τουρκικής εισβολής το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, στο Τμήμα Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει τέσσερα διδακτικά συγγράμματα για τις ανάγκες των μαθημάτων που διδάσκει. Έχει επιμεληθεί δύο εκδόσεις του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας. Η πρώτη αφορά τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου και η δεύτερη τις σχέσεις Θεσσαλίας - Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και δοκίμια περί εθνικών, πολιτικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πνευματικών θεμάτων σε ιστοσελίδες, τετράδια λογοτεχνίας και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας από το 1992 έως και σήμερα. Έχει διατελέσει ακόμα Πρόεδρος και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων αρκετών Συλλόγων και Οργανώσεων. Από το 1995 έως και σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει από το ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου την εκπομπή «Κύπρος, γη των Ηρώων και των Αγίων».

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης:
https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=10588

 

 

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ έως έξι μήνες από τη διάγνωση, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.

 

Διαβάστηκε 65 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα