ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 12:10:16μ.μ.
28
Απριλίου

Παρουσίαση βιβλίου «Σίβυλλα Ηροφίλη, η xιλιόχρονη προφήτισσα» της Γαβριέλλας Κασουλίδου στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ διοργανώνουν, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), την παρουσίαση του βιβλίου της Γαβριέλλας Κασουλίδου «Σίβυλλα Ηροφίλη, η xιλιόχρονη προφήτισσα».

«Η ιστορία μιας αρχαίας Προφήτισσας που έζησε από τα τέλη των Προϊστορικών Χρόνων και λίγο πριν την άλωση της Τροίας, μέχρι και την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, περίπου για μια περίοδο χιλίων χρόνων. Εξιστορούνται οι περιπλανήσεις της, οι προφητείες της και η απεγνωσμένη προσπάθειά της να συναντήσει επιτέλους τον θάνατο. Η υπόθεση βασίζεται στην ελληνική Μυθολογία καθώς αυτή εφάπτεται της ιστορίας, και πολλά από τα γεγονότα της αναφέρονται τόσο από μυθογράφους όσο και από ιστορικούς».

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Kυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Κορίδης, Εκδότης και Διευθυντής των Εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ.

 

Για τη συγγραφέα θα μιλήσει ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Ιστορικός, Αρχαιολόγος

 

Αντιφώνηση από τη συγγραφέα.

 

-------------------------------------------------------------------


Η Γαβριέλλα Κασουλίδου γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Μετοίκησε στη Λευκωσία το 1950. Μεγάλωσε στην Κύπρο και αποφοίτησε το 1963 από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλέων Φανερωμένης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο Middle Temple των Inns of Court και αποφοίτησε το 1967 ως Barrister at Law. Επέστρεψε στην Κύπρο και εξάσκησε το επάγγελμα της δικηγόρου μέχρι το 1975. Το καλοκαίρι του 1975 μετοίκησε στην Αθήνα. Εργάστηκε δύο χρόνια σε δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά στον ναυτιλιακό τομέα του Δικαίου και το 1978 άνοιξε Ναυτιλιακό γραφείο ως Ναυλομεσίτης μέχρι το 2003. Έκτοτε ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων. Εκδόθηκαν: «Στο Δρόμο για τον Ουρανό» (2005), «Ένα Ταξίδι στο Μύθο, στο Αιώνιο Παρόν» (2006), «Οι Κήποι των Αγγέλων» (2008), το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Αμερική με τον τίτλο «Angels' Gardens», και «Η Μάγισσα του Φωτός» (2010).

 

 

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14224

 

Διαβάστηκε 71 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα