ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 4:59:55μ.μ.
23
Ιανουαρίου

Παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Λεοντίου Ιχνηλάτες του φωτός στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00, το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις 24 γράμματα, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λεοντίου, Ιχνηλάτες του φωτός, που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Διευθυντής των Εκδόσεων 24 γράμματα κ. Γιώργος Δαμιανός. Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός, ερευνήτρια και συγγραφέας δρ Εύα Πολυβίου και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου.

 

Ο Κώστας Λεοντίου γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σπούδασε γαλλική λογοτεχνία, γλωσσολογία και τουρκολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, λειτουργός τύπου και ως διπλωμάτης. Υπηρέτησε ως Πρέσβης στη Νότιο Αφρική, την Αίγυπτο και τη Σλοβενία απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα. Εξέδωσε το μυθιστόρημα Η αγνώριστη άνοιξη (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) και συγγράμματα γλωσσολογικού περιεχομένου.

 

Ένα οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο, όπου ο μύθος διαπλέκεται με ιστορικά γεγονότα. Από τη Γαλλία έως την Αίγυπτο, από την Κωνσταντινούπολη έως τις Βρυξέλλες, από την Κύπρο έως το Κογκό, από τη Ρώμη έως τη Θεσσαλονίκη, δύο Βέλγοι πρώην αστυνομικοί επιθεωρητές, μια Ιταλίδα τεχνοκριτικός, ένας ιερωμένος στη μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, μια Βαρωσιώτισα ιστορικός, ένας Γάλλος φωτορεπόρτερ κι ένας Σαλονικιός θεολόγος ιχνηλατούν το παρόν και το παρελθόν, προσπαθώντας να ρίξουν φως σε άλυτα μυστήρια και ανεξιχνίαστες τραγωδίες. Όπου μια μυστική οργάνωση οδηγεί στις ατραπούς σύγχρονων κολάσεων και λησμονημένων παραδείσων, αναζητώντας βάλσαμο για τις πληγές ενός πολύπαθου κόσμου.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=13606

 

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

 

Διαβάστηκε 54 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα