ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:43:59π.μ.
23
Δεκεμβρίου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "ΑΚΑΤΑΛΥΤΟΙ ΔΕΣΜΟΙ" της Αθανασίας Κατσιγιάννη - ‘Η Αγάπη δεν εξουσιάζει και δεν εξουσιάζεται’

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ακατάλυτοι Δεσμοί» της κ. Αθανασίας Κατσιγιάννη.


Το βιβλίο «Ακατάλυτοι Δεσμοί» αποτελεί την πρώτη ποιητική κατάθεση της κ. Κατσιγιάννη στα ελληνικά γράμματα.


Η παρουσίαση διεξήχθη υπό το συντονισμό του κ. Κωστή Τσιάκαλου, ποιητή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του, τόσο για τη γραφή της ποιήτριας όσο και για τους εκλεκτούς ομιλητές .

ACAPAROYS4

Ο πρώτος ομιλητής κ. Τάσος Μακράτος , συγγραφέας, ποιητής, δημοσιογράφος, ξεκινώντας τόνισε πως ο τίτλος μας διεγείρει με ακατανίκητη δύναμη και πως η ποιήτρια μέσα από τα 54 ποιήματα του βιβλίου, ψάχνει τις διακριτές αξίες της ζωής.


Αναλύει με τον δικό της τρόπο την κοινωνική πραγματικότητα και αυτό αποτελεί μια αξιόπιστη επένδυση για μας που βρισκόμαστε στην αποψινή παρουσίαση αλλά και για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας.

 

Συνεχίζοντας ο κ. Μακράτος αναφέρθηκε στο μοναδικό τρόπο που η κ. Κατσιγιάννη εστιάζει στο ότι κανείς δεν μπορεί να σου πάρει την λαχτάρα της γνώσης και της ζωής.


Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι αγώνες μακροχρόνιοι στη γη και εναντιώνονται στους εξουσιαστές των θρόνων και των καρεκλών.

ACAPAROYS3

Ο κ. Μακράτος επίσης διέκρινε στην ποίηση της κ. Κατσιγιάννη τα καλά αισθήματα και την δοτικότητα που αντανακλούν, σφραγίδες ζωής σε γεύση αθανασίας.

 

‘Αγάπη για το αληθινό κόσμο’….
‘Η Αγάπη δεν εξουσιάζει και δεν εξουσιάζεται’
‘Η Αγάπη ψηλώνει και δεν ταπεινώνει’


αυτό είναι κάτι που διακρίνεται με ευκρίνεια τόνισε ο κ. Μακράτος στην ποίηση της κ. Κατσιγιάννη στην πρώτη της ποιητική συλλογή.


Η κ. Λίλιαν Χρονοπούλου, ζωγράφος, ψυχοθεραπεύτρια μίλησε για την γνωριμία, την προσωπικότητα αλλά και την στενή φιλία που την συνδέει με την ποιήτρια κ. Κατσιγιάννη. Απήγγειλε ποιήματα και διάβασε την επιστολή της ποιήτριας κ. Αμαλίας Ραπτη – Τρύφωνα η οποία δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στη εκδήλωση.

 

Η κ. Λουκία Πιτσιόλα ηθοποιός, απήγγειλε με μοναδικό τρόπο το ποίημα «Το αποτύπωμα» και άλλα και κρατήσαμε ως παρακαταθήκη τη δήλωση της «δεν παρουσιάζω βιβλία που δεν πιστεύω».


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την πιανίστρια κ . Μανταλένα Αργυράκη που έπαιξε στο πιάνο γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.


Κλείνοντας την παρουσίαση η κ. Κατσιγιάννη ευχαρίστησε τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, τα παιδιά της και την οικογένεια της, το πάνελ αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους που αψήφησαν την ταλαιπωρία της πανδημίας και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

ACAPAROYS2
Παρευρέθηκαν πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, λογοτέχνες μεταξύ των οποίων και η δημιουργός – δημοσιογράφος του site MCNEWS.GR κ. Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου.

 

Διαβάστηκε 316 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα