ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:33:43μ.μ.
24
Ιανουαρίου

Παρουσίαση του 8ου τεύχους του διμηνιαίου περιοδικού Τεχνών και Πολιτισμού "Διόραμα" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:30 παρουσιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου,  Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, το 8ο  τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού Τεχνών και Πολιτισμού διόραμα, αφιερωμένο στην μνήμη του κύπριου καλλιτέχνη Χρίστου Πετρίδη.

dioramaΓια το περιοδικό θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Λογοτεχνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θεοδόσης Πυλαρινός, ο Ποιητής, Βιβλιογράφος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο Ιστορικός Τέχνης κ. Σταύρος Καβαλλάρης, επιμελητής της έκθεσης Χρίστος Πετρίδης, Ένας φαντασιακός κόσμος, 1958-2013.

 

Το διόραμα είναι ένα διμηνιαίο περιοδικό Τεχνών και Πολιτισμού το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα πολιτισμού τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, με συνεργάτες πνευματικούς ανθρώπους της Κύπρου και του ελλαδικού χώρου.

 

Ο εκδότης του περιοδικού διόραμα, Ανδρέας Χατζηθωμάς, σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Κύπρο, είναι Πρόεδρος της Βιβλιογραφικής Εταιρείας Κύπρου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Μέλος του Συμβουλίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Έχει εκδόσει βιβλία έρευνας, λογοτεχνίας και έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

 

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας

Σπίτι της Κύπρου

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

Τ. 210 3734934

F. 210 3734904

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://spititiskyprou.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα