ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 8:29:07π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Ιουνίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΡΙΕΖΗ-ΣΒΥΡΙΑΔΗ "ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, στις 14 Ιουνίου 2014 και ώρα 20.00, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη "Το Ταξίδι της Ζωής".

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της οικογενείας του πατέρα της συγγραφέως, του Αντώνη Δημητρίου Κριεζή, γόνου της γνωστής οικογενείας των Κριεζήδων, εκ των οποίων ο κλάδος ιδιαίτερα της Ύδρας πρωταγωνίστησε στο ναυτικό αγώνα της Επανάστασης του 1821 και περιγράφει πρόσωπα και γεγονότα μέσα από την ίδια την ιστορία του κάθε τόπου. Όλα τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν δια μέσου των αιώνων, είναι πραγματικά, καταγράφονται και τεκμηριώνονται με ντοκουμέντα και αρχεία τα οποία αναζητήθηκαν από τη συγγραφέα σε διαφορετικούς τόπους.

 

Το ταξίδι του αναγνώστη ξεκινά από το 1606 και φτάνει μέχρι το 2012, ακολουθώντας τις ρίζες και την πορεία της οικογενείας Κριεζή.


Ξετυλίγοντας τη βιογραφία και τα οικογενειακά δένδρα των προγόνων, η συγγραφέας εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής, οι οποίες ήταν ανάλογες των εκάστοτε δεδομένων των χρόνων που αναφέρονται.  

                                                                                                     YDRA                                                                                

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Ντίνα Αδαμοπούλου, αρχειονόμος – ιστορικός
Κωνσταντίνος Κλ. Μπαϊρακτάρης εκπαιδευτικός- ιστορικός

Πηγή:artandlife.gr

Διαβάστηκε 441 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα