ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:07:19μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
03
Ιουνίου

Παρουσίαση του δεύτερου τεύχους του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Οι Εκδόσεις Ευρασία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του 2ου τεύχους του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ, την Τρίτη 6 Ιουνίου & ώρα 19:00 στο «Αμφιθέατρο Δεριγνύ» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (28ης Οκτωβρίου 76). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γεώργιος Τζήρος (Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΞΕΝΟΦΩΝ»), ο Άρης Νότης (Αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΞΕΝΟΦΩΝ»), ο Γεώργιος Δουκίδης (Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ο.Π.Α.) και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος (τέως Πρύτανης του Ο.Π.Α. και Καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης). Την εκδήλωση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης

 

Η έκδοση του 2ου τεύχους του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ -του πρώτου και μόνου επιστημονικού περιοδικού που αφορά την οικονομική επιστήμη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση- είναι μία εμφατική δήλωση προς την επιστημονική κοινότητα της χώρας, και ιδιαίτερα προς τους έχοντες ενασχόληση με τα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θέματα, ότι οι  οικονομολόγοι της χώρας είμαστε παρόντες, με πράξεις και όχι με λόγια, προκειμένου να αναδείξουμε την αξία της οικονομικής επιστήμης στη χώρα μας.

 

Στο 2ο τεύχος, επιλέξαμε το κεντρικό μας άρθρο να αφορά στον John Maynard Keynes (1883 – 1946), του οποίου  το σπουδαίο έργο του παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Αφορμή αποτέλεσαν τα 70 έτη από τον θάνατό του αλλά και τα 80 έτη από την έκδοση της «Γενικής Θεωρίας» - The General Theory of Employment, Interest and Money (1936). Το άρθρο επικεντρώνεται στις ιδέες του Keynes για τα αίτια των κρίσεων και ανέλαβε να το γράψει ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Λευτέρης Τσουλφίδης.

 

Επίσης, στο τεύχος αυτό θα διαβάσετε για τις «Παγίδες στη Στρατηγική Σκέψη» από τον Καθηγητή του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ο.Π.Α,. κ. Βασίλη Παπαδάκη, αλλά και πολλά ακόμα άρθρα από πρωτοπόρους καθηγητές και οικονομολόγους.

 

Ολοκληρώνοντας, εκτός από τα ποικίλα και ενδιαφέροντα άρθρα και ασκήσεις πρωτοπόρων οικονομολόγων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, εκτενή αναφορά γίνονται στα καινοτόμα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων αλλά και στο «θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας» του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, έχει και η συνέντευξη του τέως Πρύτανη του ΟΠΑ και Καθηγητή του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, κ. Κωνσταντίνου Γάτσιου, που παίρνει σαφή θέση για την απαξίωση των οικονομικών μαθημάτων στο Λύκειο και μιλά για γενικότερη έλλειψη οικονομικής παιδείας των πολιτών. 

 

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από κεντρικά βιβλιοπωλεία αλλά και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.xenophon.gr

Διαβάστηκε 439 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα