Τρέχων Καιρός

28°C
αίθριος καιρός
ΚολωνάκιΠρόγνωση 3 Ημερών (Ωριαία)
-
Τρί 06:0029°Cαίθριος καιρός
-
Τρί 09:0032°Cαίθριος καιρός
-
Τρί 12:0035°Cαίθριος καιρός
-
Τρί 15:0034°Cαίθριος καιρός
-
Τρί 18:0033°Cαίθριος καιρός
-
Τρί 21:0028°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 00:0027°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 03:0026°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 06:0030°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 09:0034°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 12:0035°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 15:0035°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 18:0030°Cαίθριος καιρός
-
Τετ 21:0028°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 00:0028°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 03:0028°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 06:0033°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 09:0036°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 12:0037°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 15:0035°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 18:0029°Cαίθριος καιρός
-
Πέμ 21:0029°Cαίθριος καιρός
-
Παρ 00:0028°Cαίθριος καιρός
-
Παρ 03:0027°Cαίθριος καιρός

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Αντιγόνης Μοδέστου “Απαράμιλλη Δύναμη” στο Σπίτι της Κύπρου
Το Σπίτι της Κύπρου, οι εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ, η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου,
παρουσιάζουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, το νέο μυθιστόρημα της Αντιγόνης Μοδέστου Απαράμιλλη Δύναμη.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Δρ Κλείτος Ιωαννίδης, συγγραφέας, ερευνητής, Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου και Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κυρία Νέλλα Συναδινού, φιλόλογος, βιβλιοκριτικός και η κυρία Ανδρεανή Ηλιοφώτου, Επίτιμη Πρόεδρος Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Χάρης Βεραμόν.
Η Αντιγόνη Μοδέστου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε λογιστικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Είναι εγκεκριμένος λογιστής/ελεγκτής και έχει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει δώσει διαλέξεις για θέματα της ειδικότητάς της σε χώρες της Ευρώπης και στον Καναδά. Είναι Ανώτερη Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης της Cyta (Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου). Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου. Η Απαράμιλλη Δύναμη είναι το τέταρτο μυθιστόρημά της. Τα προηγούμενα, Ζήτημα ζωής και θανάτου (1999), Θέλω να ζήσω μαζί σου (2005) και Το κόστος της ζωής (2010), κυκλοφόρησαν με μεγάλη επιτυχία. Το μυθιστόρημα Απαράμιλλη Δύναμη απέσπασε έπαινο στον 33ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Τα βιβλία της Το κόστος της ζωής και Απαράμιλλη Δύναμη απέσπασαν πρώτο βραβείο (Grand Prix) στην κατηγορία Μυθιστόρημα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Appel, Biscarrosse, της Γαλλίας.
Ο τίμιος Θεοδόσης που τα έβαλε με τον Θεό, ο καζανόβας Ιωάννης που άντεξε τα βασανιστήρια των Άγγλων, ο στιγματισμένος Τζο που περίμενε την αποδοχή μια αιωνιότητα, ο Αλέξης, όμορφος σαν άγγελος, στα μαύρα ντυμένος σαν διάβολος, που έφτασε μέχρι τον θάνατο.
Ένας ολόκληρος αιώνας… Αναμοχλεύονται βαθιά μίση και πάθη που ήταν κρυμμένα για δεκαετίες. Εχθρότητες που επηρέασαν οικογένειες από γενιά σε γενιά. Ανεκπλήρωτοι έρωτες. Αντιπαλότητες για τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στο επίκεντρο, γυναίκες τρυφερές μα κι απροσκύνητες.
Μια φεγγαρόλουστη οπτασία στην Αίγυπτο του 1900 που συνδύαζε την πολυμάθεια και την κοινωνική μόρφωση μιας Ευρωπαίας με τον αισθησιακό ερωτισμό μιας ανατολίτισσας. Μια αρχόντισσα από τη Χώρα που αψήφησε τα ταμπού της κλειστής κοινωνίας για ’κείνον, τον ένα και μοναδικό. Μια άβγαλτη νεαρή που ακολούθησε τον άντρα της στη φωτιά εμπόλεμων ζωνών. Μια αντάρτισσα δημοσιογράφος αποφασισμένη πως το παιδί της θα γεννηθεί από άνθρωπο ελεύθερο…
Ένα βιβλίο δημιουργείται μέσα στο μυθιστόρημα…