ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:35:55π.μ.
22
Μαρτίου

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Ν. Δουκέλλη "Καρτερία" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Το Σπίτι της Κύπρου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαραθόβουνου και οι Εκδόσεις Άπαρσις διοργανώνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

και ώρα 19:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, την παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ν. Δουκέλλη Καρτερία.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου «Προφήτης Ηλίας» Μαραθοβούνου και Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαραθοβούνου, ο Δημήτρης Κολιδάκης, ποιητής, συγγραφέας και η Φανή Λούκου, Kαθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα.


Την εκδήλωση θα συντονίζει η Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικός, ποιήτρια.

 

Ο Αντώνης Δουκέλλης γεννήθηκε στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου. Σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Ταξίδεψε με ποντοπόρα πλοία. Δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρίως των πωλήσεων. Εκπαίδευσε και ανάπτυξε εκατοντάδες ανθρώπων από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα των πωλήσεων και άλλων λειτουργιών. Συνέβαλε αποτελεσματικά στη δημιουργία Μοντέλων Ανάπτυξης των ανθρώπων: Training & Facilitation, Coaching & Mentoring, Leadership & Management. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε θέματα πωλήσεων και Coaching: «Dimension of Professional Selling»- Carew International, «Coaching»-Corporate Potential/ International Coach Federation (ICF) και στην πρακτική της εκπαίδευσης: «Training Practice»-Chartered Institute of Personnel and Development. Ολοκλήρωσε επιτυχώς διετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του Harvard Business School Publishing (e-lerning), που περιελάμβανε σειρά θεμάτων Leadership και Management. Υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Στο καφενείο του Μαραθόβουνου, ενός χωριού της Αμμοχώστου, ένας αιωνόβιος έφηβος αφηγείται με τον δικό του τρόπο την Ιστορία και τα δεινά της πατρίδας του: σκλαβιά, σκληρή βιοπάλη, Τούρκοι, Άγγλοι κατακτητές. Το όνειρο των Ελληνοκυπρίων για Ένωση με την Ελλάδα βάφεται με αίμα χωρίς αποτέλεσμα. Όμως, το νησί γίνεται ανεξάρτητο κράτος. Οι σύνοικοι, Έλληνες και Τούρκοι, σφάζονται μεταξύ τους καθώς έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς: Ένωση ή διχοτόμηση. Ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές θριαμβεύει. Οι απλοί άνθρωποι τραβούν τον δρόμο τους, αγνοώντας εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές. Ένας δυνατός, ακατανίκητος, βουκολικός έρωτας αιχμαλωτίζει έναν Ελληνοκύπριο και μια Τουρκοκύπρια. Μαζί μέσα από τον θάνατο, ως τον θάνατο! Το προαιώνιο ελάττωμα των Ελλήνων, η διχόνοια, είναι παρών και σε τούτη τη γωνιά της Γης. Τα μίση και τα πάθη ανοίγουν την κερκόπορτα για να εισβάλουν οι εχθροί. Η πικρή επιστροφή σε ό,τι απόμεινε στο φτωχό Μαραθόβουνο. Ο αγώνας των απογόνων για ένα φωτεινό μέλλον.

 

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=13961

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα