ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 2:32:17π.μ.
31
Μαΐου

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το συλλογικό έργο "ΠΟΙΗΜΑΤΑ 10 Μεσσήνιων ποιητών"

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το συλλογικό έργο "Ποιήματα - 10 σύγχρονων Μεσσήνιων ποιητών" την Τρίτη 30 Μαίου 2023 στις 7 μμ. στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Αγγελική Ψακή- Κωβαίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης - Λογοτεχνών, η κ. Αντωνία Παυλάκου, πρόεδρος της ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και ο κ. Βασίλειος Ρ. Φλώρος, συγγραφέας - σκηνοθέτης.

 

Την εκδήλωσε προλόγισε και συντόνισε, σε πλήρη συνεργασία με το κοινό, που είχε προσέλθει και από την επαρχία για να παρακολουθήσει ο κ.Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος - ποιητής.

 ACAPELO2

Ο πρώτος ομιλητής κ . Γεώργιος Ρούσκας , ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας έκανε μια εντυπωσιακή ομιλία - ανάλυση , βασιζόμενος στην προσωπικότητα, την γραφή και τον λόγο που χρησιμοποίησαν οι 10 σύγχρονοι Μεσσήνιοι ποιητές.

 

Ο ίδιος μάλιστα παρέθεσε ένα πίνακα με 45 λέξεις (αγάπη, χρόνος, ζωή, φύση κ.α)όπου αυτές αναφέρονται 834 φορές στο βιβλίο και δείχνουν την συνύπαρξη και την συμπόρευση των ποιητών.

 

Οι Μεσσήνιοι ποιητές είναι οι : Βασιλείος Ρ. Φλώρου, Άγγελος Λάππας, Τίνα Κουτσουμπού, Λευτέρης Χριστακόπουλος, Δήμητρα Λιαράκου - Κολοκάθη, Εύα Σταματοπούλου,Μαρία Νταλλή, Τίνα Βρεττάκη-Δαβού, Νικολλίνα Λέκκα, Κώστας Κάστορας.

ACAPELO4 Copy 

Ο δεύτερος ομιλητής Δρ. Κωσταντίνος Μπούρας αναφέρθηκε στον ρυθμό και την τεχνική των ποιημάτων , καθώς και στην ιδιαίτερη καλλιέργεια του λόγου των ποιητών. Ακόμη στην ομιλία εστίασε στον ανθρώπινο εγκέφαλο και στα μηνύματα του ανθρώπινου σώματος που κρύβονται η εμφανίζονται μέσω της ποίησης.

 

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά με την κιθάρα του ο κ . Λεωνίδας Καλογεράς.

 ACAPELO3 Copy

Μια εντυπωσιακή παρουσίαση με θετική ενέργεια και παλμό που θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

 

 

 

 

Ρεπορταζ - Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου

 

 

 

 

Διαβάστηκε 160 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα