ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 12:22:37μ.μ.
18
Φεβρουαρίου

Το βιβλίο «Η προφητεία της Ατλαντίδας» του Μιχάλη Κ. Γριβέα, χρησιμοποιεί την πλατωνική ιδέα, ότι οι μύθοι εκφράζουν βαθύτερες αλήθειες

26
Δεκεμβρίου

Ο Αλέξανδρος Ψαρράς, ένας ποιητής γεμάτος ευαισθησία για τα τεκταινόμενα γύρω του, ακονίζει την πένα του προκειμένου να μεταφέρει αυτούσιους

21
Δεκεμβρίου

"Το Ημερολόγιο ενός Ναυτικού" της Νικολέττας Ρεπάνη είναι μια εξαιρετική νουβέλα, που ενσωματώνει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της λογοτεχνίας, συνδυάζοντας ιστορικά γεγονότα, περιπέτεια, έντονα συναισθηματική αφήγηση και αναμόχλευση σκέψεων για το ταξίδι του ανθρώπου στη ζωή.

13
Δεκεμβρίου

Το βιβλίο του Δημήτρη Μπονόβα, «Βαδίζοντας στο σκοτάδι», είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς το στίγμα του είναι ο αέναος αγώνας του ανθρώπου

06
Δεκεμβρίου

Το βιβλίο της γνωστής δημοσιογράφου Μαρίας Χατζηνικολάου «ΟΜΙΛΙΕΣ» περιέχει μια σειρά από ομιλίες/κριτικές της σε διάφορα βιβλία,

05
Δεκεμβρίου

Το «ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΑΥΜΑ», της Στέλλας Βερτινάκη, σχηματίζει ένα μωσαικό φιλοσοφικών αναζητήσεων για το νόημα της ζωής,

30
Νοεμβρίου

Το παραμύθι, όπως λέει η ίδια η λέξη, βρίσκεται παρά τον μύθο, δηλαδή δίπλα στον μύθο και ένα σκαλί πιο κάτω.

12
Νοεμβρίου

Ο Νήκος Παναγιωτάρας δεν είναι απλώς ένας ποιητής αλλά ένας αειθαλής καλλιτέχνης, ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού.

25
Οκτωβρίου

Διαβάζοντας το βιβλίο της Μαρίας Κλ. Χατζηνικολάου βρέθηκα σ΄ένα κόσμο ονειρεμένο, σ΄ένα κόσμο που προσπαθώ χρόνια τώρα να τον φέρω κοντά μου.

11
Ιουλίου

Το βιβλίο, «Το Φιλί του Σκορπιού», της Κατερίνας Ραμανδάνη αποτελεί ένα πολυεπίπεδο κοινωνικό μυθιστόρημα, με γρήγορη πλοκή και συναρπαστική αφήγηση.

01
Ιουλίου

Το μυθιστόρημα της Ελένης Μπάλιου είναι ένα ιδιαίτερα στοχευμένο φιλοσοφικό έργο, που ασχολείται με την εντρύφηση σε σημαντικά οντολογικά θέματα που αφορούν την ίδια τη ζωή.

04
Ιουνίου

Η νουβέλα του Δημήτρη Φιλελέ διαδραματίζεται την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), μια εποχή που στιγματίστηκε από τους διωγμούς, τις εξορίες, τα βασανιστήρια και την βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

25
Μαρτίου

Το ποιητικό πόνημα του Γιώργου Μανιού, «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», αποτελεί έναν πολύχρωμο πίνακα, με φόντο την Ελλάδα.

23
Δεκεμβρίου

Ο Δημήτρης Φιλελές στο βιβλίο του «ΟΜΗΡΙΑ» αργά, σταδιακά, σχεδόν βασανιστικά ξεδιπλώνει το κουβάρι της ποιητικής του σκέψης, ταξιδεύοντας μέσα στις αλήθειες και τα ψέμματα της ελληνικής ιστορίας.

12
Δεκεμβρίου

Στο βιβλίο του «ΕΛΕΛΙΧΘΩΝ», ο Αντώνης Θαλασσέλης μας αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένας γνήσιος ποιητής της πρώτης γραμμής. Ένας στοχαστής το ονείρου που μας χωράει όλους μέσα, ένας στοχαστής της ζωής που παίζει όλους τους ρόλους.

27
Ιουνίου

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΖΗΤΑ ΚΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΑΦΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

03
Φεβρουαρίου

Τα βαρόμετρα της δημοσκόπησης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και από ότι φαίνεται τίθενται σε μόνιμη βάση προσέγγισης

26
Ιανουαρίου

Η δημοσιογράφος και δημιουργός του site mcnews.gr κ. Μαρία Χατζηνικολάου στο βιβλίο της Συνεντεύξεις ( εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ 2021) παρουσιάζει 24 προσωπικότητες από τον χώρο της Ιατρικής, της Λογοτεχνίας, της μουσικής, της τέχνης, της πολιτικής, του θεάτρου κ.α.

09
Οκτωβρίου

Η ποίηση του Κώστα Ευαγγελάτου είναι βαθύτατα φιλοσοφική, είναι μία ερωτηματοθεσία, μια απορητική στάση απέναντι στον κόσμο και τη ζωή.

Σελίδα 1 από 29

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα