ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 10:20:11π.μ.
22
Μαΐου

Η «Αίσα» της Χριστιάνας Πέτρου αποτελεί μια ποιητική εξερεύνηση βαθιών υπαρξιακών ζητημάτων που αφορούν την εξάρτηση της ανθρώπινης δράσης

18
Απριλίου

Το βιβλίο «Η Τρελή Τασία» της Μαίρης Γκαζιάνη είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που διερευνά θέματα της κοινωνικής περιθωριοποίησης,

17
Απριλίου

«Πόλεμος πάντων μεν πατήρ ἐστι, πάντων δε βασιλεύς», ο πόλεμος είναι πατέρας και κυρίαρχος των πάντων (στη ζωή του ανθρώπου), λέει ο Ηράκλειτος και χαρακτηρίζει ως «πόλεμο» την αδιάκοπη μάχη μεταξύ των αντιθέτων, που καταλήγει στη σύνθεση και στην αρμονία και, τελικά, στην ομορφιά.

13
Απριλίου

Το βιβλίο «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ» της Ελένης Μπάλιου, εξερευνά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δράσης, σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, εμβαθύνοντας στις υπαρξιακές, ηθικές και κοινωνικοπολιτικές αιτίες που τις προκαλούν.

29
Μαρτίου

Στην ποιητική συλλογή «ΠΕΝΤΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΙΛΕΩΣΗ», του ποιητή Γιάννη Καμπύλη, τα ποιήματα φαίνεται να εξερευνούν βαθιές συναισθηματικές καταστάσεις, καθώς και να διεισδύουν στα μύχια της ανθρώπινης εμπειρίας.

18
Φεβρουαρίου

Το βιβλίο «Η προφητεία της Ατλαντίδας» του Μιχάλη Κ. Γριβέα, χρησιμοποιεί την πλατωνική ιδέα, ότι οι μύθοι εκφράζουν βαθύτερες αλήθειες

26
Δεκεμβρίου

Ο Αλέξανδρος Ψαρράς, ένας ποιητής γεμάτος ευαισθησία για τα τεκταινόμενα γύρω του, ακονίζει την πένα του προκειμένου να μεταφέρει αυτούσιους

21
Δεκεμβρίου

"Το Ημερολόγιο ενός Ναυτικού" της Νικολέττας Ρεπάνη είναι μια εξαιρετική νουβέλα, που ενσωματώνει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της λογοτεχνίας, συνδυάζοντας ιστορικά γεγονότα, περιπέτεια, έντονα συναισθηματική αφήγηση και αναμόχλευση σκέψεων για το ταξίδι του ανθρώπου στη ζωή.

13
Δεκεμβρίου

Το βιβλίο του Δημήτρη Μπονόβα, «Βαδίζοντας στο σκοτάδι», είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς το στίγμα του είναι ο αέναος αγώνας του ανθρώπου

06
Δεκεμβρίου

Το βιβλίο της γνωστής δημοσιογράφου Μαρίας Χατζηνικολάου «ΟΜΙΛΙΕΣ» περιέχει μια σειρά από ομιλίες/κριτικές της σε διάφορα βιβλία,

05
Δεκεμβρίου

Το «ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΑΥΜΑ», της Στέλλας Βερτινάκη, σχηματίζει ένα μωσαικό φιλοσοφικών αναζητήσεων για το νόημα της ζωής,

30
Νοεμβρίου

Το παραμύθι, όπως λέει η ίδια η λέξη, βρίσκεται παρά τον μύθο, δηλαδή δίπλα στον μύθο και ένα σκαλί πιο κάτω.

12
Νοεμβρίου

Ο Νήκος Παναγιωτάρας δεν είναι απλώς ένας ποιητής αλλά ένας αειθαλής καλλιτέχνης, ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού.

25
Οκτωβρίου

Διαβάζοντας το βιβλίο της Μαρίας Κλ. Χατζηνικολάου βρέθηκα σ΄ένα κόσμο ονειρεμένο, σ΄ένα κόσμο που προσπαθώ χρόνια τώρα να τον φέρω κοντά μου.

11
Ιουλίου

Το βιβλίο, «Το Φιλί του Σκορπιού», της Κατερίνας Ραμανδάνη αποτελεί ένα πολυεπίπεδο κοινωνικό μυθιστόρημα, με γρήγορη πλοκή και συναρπαστική αφήγηση.

01
Ιουλίου

Το μυθιστόρημα της Ελένης Μπάλιου είναι ένα ιδιαίτερα στοχευμένο φιλοσοφικό έργο, που ασχολείται με την εντρύφηση σε σημαντικά οντολογικά θέματα που αφορούν την ίδια τη ζωή.

04
Ιουνίου

Η νουβέλα του Δημήτρη Φιλελέ διαδραματίζεται την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), μια εποχή που στιγματίστηκε από τους διωγμούς, τις εξορίες, τα βασανιστήρια και την βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

25
Μαρτίου

Το ποιητικό πόνημα του Γιώργου Μανιού, «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», αποτελεί έναν πολύχρωμο πίνακα, με φόντο την Ελλάδα.

23
Δεκεμβρίου

Ο Δημήτρης Φιλελές στο βιβλίο του «ΟΜΗΡΙΑ» αργά, σταδιακά, σχεδόν βασανιστικά ξεδιπλώνει το κουβάρι της ποιητικής του σκέψης, ταξιδεύοντας μέσα στις αλήθειες και τα ψέμματα της ελληνικής ιστορίας.

Σελίδα 1 από 29

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα