ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 4:24:40μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Ιουνίου

ΑΝΕΜΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ- ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΥΚΙΟΥ

Κατηγορία Πεζογραφία

Να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου! Μην παρασύρεσαι εύκολα από τα λόγια των άλλων. Ακόμη και οι μεγάλοι σοφοί, οι θεραπευτές, οι γεροντάδες και οι ποιητές μπορεί να εκφράσουν αλήθειες που δεν σου ταιριάζουν.

KAYKIOS KMΔείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Προτίμησε ένα βαθύ, γνήσιο σφάλμα από μια επιφανειακή, αλλοτριωτική και ξένη από σένα σωστή συμπεριφορά. Αυτό που είσαι και αυτό που χρειάζεσαι σε κάθε φάση της ζωής σου μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Ακόμη και ο πόνος, το αδιέξοδο και η απελπισία κρύβουν δημιουργικά κίνητρα και νοήματα για σένα. Μην δραπευτεύεις από τις αλήθειες σου με τρόπους που σε αποξενώνουν από τον εαυτό σου. Να είσαι πάντα συντονισμένος με το βάθος του Είναι σου.Η ίδια η φυσική ροή των πραγμάτων (το γίγνεσθαι) θα σε οδηγήσει. Τα σφάλματα είναι πολύτιμα. Αν μπορείς, αβίαστα, απόφυγέ τα. Αν δεν μπορείς, αξιοποίησέ τα! Οι αδυναμίες σου είναι γόνιμα κίνητρα αυτοβελτίωσης. Ζήσε αρμονικά μαζί τους μέχρι να τις ξεπεράσεις.

 

Αυτός που θεωρεί τον ευατό του ενάρετο, δεν είναι ενάρετος. ΄Ισως είναι καλός άνθρωπος. Σίγουρα όμως δεν γνωρίζει με πνευματικό τρόπο τον εαυτό του.

 

Το μυστήριο της μετανοίας συντελείται στα βάθη της καρδιάς απρόβλεπτα και ανεπιτήδευτα.

 

Το να προσπαθείς να κάνεις πνευματική ζωή χωρίς να εκζητάς τη ζωντανή Παρουσία του Θεού στη ζωή σου είναι σαν να προσπαθείς να ανάψεις το φως χωρίς να έχεις ανοίξει τον γενικό διακόπτη του ρεύματος.

 

Υπακοή στο θέλημα του Θεού δεν σημαίνει οπωσδήποτε πνευματική εγρήγορση. Μπορεί να είναι απλά ένας τρόπος μείωσης των ενοχών ή ενίσχυσης του ναρκισσισμού. Το ζητούμενο δεν είναι η ξερή και στεγνή υπακοή αλλά η δροσερή και γόνιμη κοινωνία με το Θεό.

 


ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΥΚΙΟΣ

Συγγραφέας
(Απόσπασμα από το βιβλίο «Ανεμογραφίες:Αυτογνωσία και Θείος ΄Ερωτας» - Εκδόσεων ΑΡΜΟΣ - 2014)

Διαβάστηκε 1417 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα