ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 2:16:58μ.μ.
03
Μαρτίου

Δημήτρης Βαρούνης: «Το "Be You" είναι το DNA μου, το DNA όλων μας»

Κατηγορία Συνεντεύξεις

Το κίνημα «Be you» αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και δυναμικά κινήματα στη μάχη κατά του εκφοβισμού (bullying) στα ελληνικά σχολεία.

Η πρωτοβουλία τελείται υπό την αιγίδα του δημιουργικού και ταλαντούχου Δημήτρη Βαρούνη.

 

 

1. Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και τις ενασχολήσεις σου…


Είμαι 22 χρονών, φοιτητής στο εξωτερικό και μεγάλος λάτρης της ποπ κουλτούρας. Από μικρός με είχε γοητεύσει ο χώρος του θεάματος, η μουσική και κυρίως το behind the scenes της, με αποτέλεσμα από πολύ μικρή ηλικία- αυτή των 15 ετών να αποτελώ σιγά-σιγά μέλος του music management team ποικίλων καλλιτεχνών, όπως σε αυτό των Vegas, Καλομοίρας, Στέλιου Λεγάκη, Μελίνας Μακρή, Scal και με πολλές άλλες συνεργασίες! Γενικά μου αρέσει τους καλλιτέχνες μου όχι μόνο να τους ακούω, αλλά και να ζώ καθημερινά μαζί τους. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ και στη συνεργασία, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς όλων των παραπάνω, τη τηλεργασία μου για τη Lady Gaga, ως επίσημος διαχειριστής της παγκόσμιας ενημερωτικής της ιστοσελίδας. Ταυτόχρονα, πάντα θα βρίσκω λίγο χρόνο για το χορό. Να χορεύεις σημαίνει να βγαίνεις από τον εαυτό σου. Πιο μεγάλος, πιο όμορφος, πιο δυναμικός.


    

2. Πως προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος;

Τόσο από προσωπικές εμπειρίες, όσο και από εμπειρίες γνωστών μου, ένιωσα την ανάγκη, έστω ιντερνετικά και με τη χρήση πληροφορικής που ήμουν γνώστης από πολύ μικρός, να δημιουργήσω μία ιδέα, ένα διαδικτυακό καταφύγιο σε πρώτη φάση, όπου ο καθένας θα μπορούσε να εκφράσει απόψεις, βιώματα αλλά και συμβουλές σχετικά με το θέμα του bullying. Ήθελα να υπάρξει μία άμυνα για τα θύματα του bullying, ιντερνετικά, μιας και που το διαδίκτυο είναι κάτι που πλέον δεν νοείται άτομο να μην χρησιμοποιεί. Το ονόμασα, 'Be You'.


    

3. Τι σημαίνει για σένα η φράση «Be You»;

 

Το ‘Be You’ είναι το DNA μου, το DNA όλων μας, ανεξαρτήτως φυλής, γλώσσας, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης. Είναι η προέκταση του καθενός μας, είναι η περηφάνεια του καθενός μας, η ελευθερία μας! Όλα αυτά μαζί, κάνουν το Be You!

            

 

4. Ποιοί οι στόχοι του κινήματος, για το μέλλον;

 

Με τα τέσσερα μηνύματα που προωθούμε:
• Πίστεψε στον εαυτό σου
• Να έχεις αυτοπεποίθηση
• Αγνόησε τα κακά σχόλια
• Ακολούθα το στόχο σου


Το Be You κίνημα προσπαθεί να ενισχύσει τον αγώνα για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας (bullying) στα πλαίσια των ελληνικών σχολείων. Ένας μεγάλος στόχος και όραμα, είναι όλο αυτό που μέχρι στιγμής έχει ιντερνετική υπόσταση, να αποκτήσει και στέγη, μιά έδρα με ανθρώπινο δυναμικό με στόχο να εμψυχώνει και να βοηθά τους νεαρούς ανθρώπους κατά βάση, που έχουν υπάρξει θύματα ή και θύτες του bullying.

 

 

5. Πώς μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει και να συμμετάσχει στην εξάλειψη του φαινομένου;

 

Υπάρχουν διαφορετικές ομάδες ατόμων, όπου αναμφισβήτητα κάθε μιά από αυτές, μπορεί να βοηθήσει και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Εκπαιδευτικοί, κηδεμόνες, συμμαθητές, όλοι, πρέπει να αντιδρούν στο φαινόμενο που προσβάλλει ψυχικά και σωματικά την υγεία ενός παιδιού. Πρέπει να συζητήσουμε αναλυτικά με το παιδί για τα γεγονότα και τις συμπεριφορές, που το ενοχλούν, να του υπενθυμίσουμε ότι είμαστε κοντά του, προκειμένου να το φροντίσουμε και να το διαφυλάξουμε από επόμενους κινδύνους, να του εμπνεύσουμε το αίσθημα, ότι μπορεί και πρέπει να αντιδράσει, να μη σιωπά, ώστε να εμποδίσει την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών, να προτείνουμε στο παιδί πρακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και {να συζητήσουμε μαζί του ή ακόμη κάνοντας και role playing  προκειμένου να μπεί στη διαδικασία να σκεφτεί και το ίδιο διάφορα σενάρια αντιμετώπισης μελλοντικά ανάλογων καταστάσεων, να ζητήσουμε τη συμβουλευτική καθοδήγηση από ειδικό ψυχικής υγείας, αν η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

 

Τέλος οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να οργανώνουν ειδικές ημερίδες ενημέρωσης επί του θέματος και οι συμμαθητές δεν θα πρέπει να είναι παιδιά θεατές σε όλο αυτό, αλλά θα πρέπει να αντιδρούν μιλώντας και κατευθύνοντας τους δασκάλους, προς την πηγή του φαινομένου.

 

 

 

https://www.facebook.com/beyouorg?__mref=message_bubble

https://twitter.com/beyouorg

https://www.instagram.com/beyouorg/

http://beyou-movement.org/

 

 

 

Δημήτρης Βαρούνης

Καλλιτεχνικός manager

Ιδρυτής του 'Be You' κινήματος

Διαβάστηκε 732 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα