ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 5:40:50μ.μ.
08
Απριλίου

Γιώργος Λαμπράκος : " Ζωγραφίζω όταν το λέει η ψυχή μου"

Κατηγορία Συνεντεύξεις

Είναι πολύ γνωστός και προβεβλημένος δημοσιογράφος, που έχει επιλέξει να κρατάει χαμηλό προφιλ. Ο κ. Γιώργος Λαμπράκος με αφορμή τη συμμετοχή του στην ομαδική εικαστική έκθεση Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που πραγματοποιηείται στο Κολωνάκι, μας μίλησε για τη ζωγραφική, για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και για την πόλη της Αθήνας.

 Συνέντευξη στην Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου

 

 

1.Κ. Λαμπράκο πείτε μας δυο λόγια για τον εαυτό σας. Τι επαγγέλεσθε;

 

Είμαι δημοσιογράφος.  Δουλεύω 35 χρόνια ως δημοσιογράφος και έχω περάσει από όλα τα μεγάλα κανάλια που γνωρίζετε Mega, Star, ΕΡΤ, ΣΚΑΙ.

Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι στη τηλεόραση της Βουλής.

 

 

2. Πως νιώθετε που συμμετέχετε για πρώτη φορά σε ομαδική εικαστική έκθεση;

 

Δεν ζωγραφίζω τακτικά .Ζωγραφίζω όποτε το λέει η ψυχή μου . Για μένα η ζωγραφική είναι ένα χόμπι. Η πρώτη φορά που εξέθεσα έργα μου ήταν στο Ναύπλιο στην εκδήλωση της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ, που γίνεται κάθε καλοκαίρι και η δεύτερη στην ομαδική εικαστική έκθεση Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που διοργανώθηκε από τον κ. Δημήτρη Λαζάρου .

 

3. Πως αποφασίσατε να συμμετάσχετε στην έκθεση ;

 

Η κ. Ιωάννα Ιωαννίδη ,που είναι φίλη μου εικαστικός με παρότρυνε και μάλιστα ήταν έκπληξη. Κατά την άποψη της έπρεπε η δουλειά μου να βγει προς τα έξω, για να την δει ο κόσμος.

 

4. Τι προσφέρει η τέχνη σε κάθε άνθρωπο;

 

Η τέχνη είναι πάντα υποκειμενική. 100 άνθρωποι αν δούνε ένα πίνακα , θα έχουν 100 διαφορετικές απόψεις η συναισθήματα που θα αντλήσουν από τον πίνακα. Αυτό που δίνει η τέχνη είναι άυλο , αλλά και τόσο απτό γιατί σε βάζει σε ένα κόσμο τόσο όμορφο και τόσο παραστατικό, που σου δίνει μόνο χαρά!

 

ACALAZA7

 

 

5. Απο τι αντλείτε έμπνευση κυρίως ;

 

Μου αρέσουν τα χρώματα του δειλινού. Αυτά τα χρώματα μου αρέσει να αποτυπώνω και ο πίνακας μου Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΥΣΕΙ , στην ουσία είναι ένα δειλινό που βλέπεις το Ναύπλιο, που είναι ο τόπος καταγωγής μου. Μου αρέσουν πολύ οι απαλές αποχρώσεις στα έργα που δημιουργώ.

 

 

6. Πιστεύετε ότι τα σημερινά μέσα βοηθούν τους νέους καλλιτέχνες;

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να προβάλεις τέχνες όπως είναι η ζωγραφική και πολλές άλλες. Ειδικά τους νέους που έχουν αφιερώσει πολύ κόπο και χρόνο για να δημιουργήσουν σπάνια έργα και δεν έχουν την δυνατότητα της προβολής στο ευρύ κοινό , επειδή αυτό δεν "πουλάει". Αντιθέτως πουλάει το κουτσομπολιό και η ίντριγκα. Δεν βρίσκονται πολλοί να ποντάρουν χρήματα στο να διαθοθεί η τέχνη ενός νέου ανθρώπου όταν γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να είναι χωρίς κανένα όφελος.

 

 

7. Ποιά είναι τα πλάνα σας για το μέλλον;

 

Επειδή δεν ζωγραφίζω τακτικά δεν έχω κάνει κάποιο πλάνο. Επίσης δεν έχω συγκεντώσει ικανοποιητικό υλικό για ατομική έκθεση. Ζωγραφίζω στον ελεύθερο χρόνο μου, που είναι σπάνιος!

 

 

8. Κλείνοντας , ποιο είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Αθήνας;

 

 

Το κυκλοφοριακό και το θέμα του πρασίνου , όπως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος μας Χάρης Δούκας. Εστίασε στην εξαγγελία του τη φύτευση χιλιάδων δέντρων. Εαν καταφέρει και επιλύσει και το κυκλοφοριακό, τότε ίσως η Αθήνα γίνει μια ανθρώπινη πόλη. Και ανθρώπινες πόλεις είναι αυτές που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς .

Διαβάστηκε 126 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα