Τρέχων Καιρός

27°C
αίθριος καιρός
ΚολωνάκιΠρόγνωση 3 Ημερών (Ωριαία)
-
Παρ 06:0027°Cαίθριος καιρός
-
Παρ 09:0028°Cαίθριος καιρός
-
Παρ 12:0030°Cαίθριος καιρός
-
Παρ 15:0030°Cαίθριος καιρός
-
Παρ 18:0028°Cαίθριος καιρός
-
Παρ 21:0025°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 00:0024°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 03:0023°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 06:0028°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 09:0031°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 12:0033°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 15:0032°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 18:0028°Cαίθριος καιρός
-
Σάβ 21:0026°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 00:0025°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 03:0025°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 06:0030°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 09:0034°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 12:0035°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 15:0034°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 18:0029°Cαίθριος καιρός
-
Κυρ 21:0027°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 00:0026°Cαίθριος καιρός
-
Δευ 03:0025°Cαίθριος καιρός

ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματική αναταραχή λόγω Χριστοδουλάκη και σκέψεις για νέα Προανακριτική
ΟΠΕΚΕΠΕ και Χριστοδουλάκης στο «μενού» της Χαριλάου Τρικούπη
Δύο σοβαρά θέματα φαίνεται πως μονοπωλούν το ενδιαφέρον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Αφενός, η αναταραχή που έχει προκαλέσει στις τάξεις του κόμματος η δήλωση του πρώην υπ. Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη για το πρώτο μνημόνιο που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η άποψή του ότι υπήρχε καλύτερος δρόμος που δεν ακολουθήθηκε.
Παράλληλα όμως, οι τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνδυασμό με τη διαβίβαση της δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη Βουλή θέτουν το θέμα σε νέα βάση, καθώς φαίνεται ότι η Χαριλάου Τρικούπη εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες εντός του κοινοβουλίου.
Σκέψεις για νέα Προανακριτική
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβίβασε χθες στη Βουλή τη δικογραφία, καθώς «έπεσε» πάνω στα ονόματα των πρώην υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.
Η σοβαρότητα του θέματος όμως φαίνεται πως έχει προκαλέσει ιδιαίτερες διεργασίες στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή του, αφήνει «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο να υπάρξει πρωτοβουλία πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής.
Όπως αναφέρει «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα μελετήσει αναλυτικά τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μετά τη διαβίβαση στη Βουλή και θα προχωρήσει άμεσα στις επιβαλλόμενες ενέργειες, προκειμένου να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μη διανοηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να διακόψει τις εργασίες της Ολομέλειας, πριν την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών διερεύνησης των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, κάτι που θα άνοιγε την πόρτα στην παραγραφή των αδικημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο διαφθοράς
Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ικανό αριθμό βουλευτών ώστε να μπορέσει να φέρει προς ψήφιση κάποια πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής χωρίς την ανάγκη στήριξης και από άλλα κόμματα, όπως ακριβώς έκανε και στην πρόσφατη περίπτωση της πρότασης σύστασης προανακριτικής για τον Κώστα Καραμανλή και την εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών.
Αναταραχή λόγω Χριστοδουλάκη
Ταυτόχρονα, η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται σε ιδιαίτερη αναταραχή λόγω των δηλώσεων του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπ. Οικονομικών κατά την περίοδο 2001-2004, Νίκου Χριστοδουλάκη.
Ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε σχετικά με το επώδυνο πρώτο μνημόνιο και την περίοδο που ακολούθησε ότι υπήρχε και άλλη λύση την οποία δεν ακολούθησε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. «Θεωρώ ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Είναι πάρα πολύ δύσκολη συζήτηση, ειδικά για το ΠΑΣΟΚ. Πολλά στελέχη θυσιάστηκαν για να τραβήξουν το κάρο πάνω. Και ο Βενιζέλος και άλλοι. Έδωσαν μάχες για αυτό. Πιστεύω, όμως, ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος δρόμος λιγότερο επώδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα όσα είπε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Χάρη Δούκα, αλλά και του Παύλου Γερουλάνου.
Ο Χάρης Δούκας σε μια έντονη ανάρτησή του τονίζει: «Κάνετε μεγάλο λάθος κ. Χριστοδουλάκη με τα όσα είπατε για το Μνημόνιο. 15 χρόνια μετά, μας λέτε ότι ανακαλύψατε έναν άλλον δρόμο, τον οποίο δεν βρήκαν ούτε οι Ισπανοί, Πορτογάλοι, ούτε οι Ιρλανδοί, ούτε οι Κύπριοι, ούτε οι Έλληνες, απέναντι στην κρίση».
«Με τέτοιες απόψεις απλώς αθωώνετε τη ΝΔ από τις ευθύνες της και το χειρότερο “αδειάζετε” τον ηρωικό αγώνα της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας που κράτησε όρθια τη χώρα, με τόσες θυσίες. Είμαι βέβαιος ότι ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, ούτε τα στελέχη του InSocial ασπάζονται αυτές τις απόψεις», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Συνεργάτες του Χάρη Δούκα πάντως διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η παραπάνω δήλωσή του δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη και απευθύνεται αποκλειστικά στον Νίκο Χριστοδουλάκη. Η διευκρίνηση της πλευράς Δούκα έγινε με το δεδομένο ότι ο κ. Χριστοδουλάκης είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη.
Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας χθες το βράδυ στο Action24 χαρακτήρισε τη δήλωση Χριστοδουλάκη «ακατανόητη» ως προς τον χρόνο που έγινε, καθώς επισκίασε την «εξαιρετική ημέρα» που είχε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη.
Παράλληλα, σχολίασε ότι τα ίδια περί «άλλου λιγότερο επώδυνου δρόμου» τα έλεγαν και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά τελικά ως κυβερνήσεις ακολούθησαν την ίδια πορεία.
Πάντως, το θέμα αναμένεται να συνεχίσει να απασχολεί το κόμμα και να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου.
Πηγή:newsbomb.gr